Κορονοϊός: Τι είναι οι “κοινωνικές φούσκες” που ζήτησε ο Μαγιορκίνης – ΒΙΝΤΕΟ

Για περιορισμό των επαφών μας σε ένα στενό κύκλο συγγενών και φίλων έκανε λόγο ο ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Να δημιουργήσουμε “κοινωνικές φούσκες”, να περιορίσουμε γι’ αυτή την περίοδο τον κοινωνικό μας κύκλο. Να συναντάμε μόνο φίλους και γνωστούς και μπορούμε να τους συναντάμε όσο συχνά θέλουμε. Να ζήσουμε σε αυτές τις “κοινωνικές φούσκες” για λίγο καιρό έως ότου έρθουν τα εμβόλια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι είναι οι “κοινωνικές φούσκες”

Οι “κοινωνικές φούσκες” ή “φούσκες κορονοϊού” αποτελούνται από μία μικρή ομάδα ατόμων, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει να συναντούνται μόνο μεταξύ τους και να ακολουθούν τους ίδιους υγειονομικούς κανόνες.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η δημιουργία κοινωνικών φουσκών βοηθάει στη μείωση της διασποράς του κορονοϊού, καθώς μειώνει αισθητά τις επαφές των ανθρώπων.

Βέβαια, ακόμα και σε μία κοινωνική φούσκα είναι σημαντικό να τηρούνται οι αποστάσεις και όλα τα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του ιού. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι για να έχουν αποτέλεσμα οι “κοινωνικές φούσκες”, τότε ο μέγιστος αριθμών ατόμων σε κάθε “φούσκα” είναι το 10.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ