Κορονοϊός: Τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα προνόμια των εμβολιασμένων – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Τη Δευτέρα (28/6) αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις διευκολύνσεις που θα απολαμβάνουν όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι έχουν διαμορφώσει το άνοιγμα των “προνομίων” σε δύο “κύματα” με ορίζοντα τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Έτσι αρχικά θα επιτραπεί σε πλήρως εμβολιασμένους πολίτες η ελεύθερη είσοδος σε χώρους πολιτισμού, όπως είναι οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και οι συναυλίες, ενώ σε δεύτερη φάση θα επιτραπεί η είσοδος των εμβολιασμένων σε κλειστούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως μπαρ, καφέ και εστιατόρια.

Ταυτόχρονα, ο διάλογος για τη δημιουργία Covid free επιχειρήσεων έχει ανοίξει. Ο επιχειρηματίας θα έχει την ευκαιρία να επιλέγει να λειτουργεί την επιχείρησή του μόνο με εμβολιασμένους, απολαμβάνοντας διευκολύνσεις όπως μεγαλύτερη πληρότητα, χωρίς μέτρα προστασίας, όπως μάσκες και τεστ.

Αντιθέτως, οι επιχειρήσεις που δεν επιλέξουν κάτι τέτοιο, θα τηρούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως μάσκες και τεστ αλλά και χαμηλότερη πληρότητα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ