Κορονοϊός: Θλίψη στη Μαλεσίνα – Δύο αδέλφια έχασαν τη ζωή τους με διαφορά λίγων ωρών

Θλίψη επικρατεί στη Μαλεσίνα για τον θάνατο δύο ηλικιωμένων αδελφών, που είχαν νοσήσει από κορονοϊό, με διαφορά λίγων μόλις ωρών.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, πέθανε και ο δεύτερος άνδρας από σοβαρές επιπλοκές του κορονοϊού, όπως είχε συμβεί λίγες ώρες νωρίτερα με τον αδελφό του. Οι δύο αυτοί θάνατοι είναι οι πρώτοι από την κοινότητα της Μαλεσίνας, που από τις 27 Φεβρουαρίου έχει μπει σε καθεστώς αυστηρού lockdown, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας.

Πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες ανέφεραν ότι μία από τις εστίες υπερμετάδοσης φέρεται να ήταν ένας γάμος που τελέστηκε στις 21 Φεβρουαρίου, με 30 καλεσμένους εντός του ναού και 200 εκτός.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά στην περιοχή, όπου επιβεβαιώνονται διαρκώς νέα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τους ελέγχους των ΚΟΜΥ Φθιώτιδας του ΕΟΔΥ και της Ομάδας Covid της Περιφέρειας Στερεάς που διενήργησαν δειγματοληψίες σε Μαλεσίνα και Θεολόγο αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα σε 381 τεστ στη Μαλεσίνα βρέθηκαν 46 θετικά (ποσοστό θετικότητας άνω του 12%) και σε 180 στο Θεολόγο εντοπίστηκαν άλλα 10 (ποσοστό 5,56%).

Ειδικά στη Μαλεσίνα, από τις 25 Φεβρουαρίου έχουν γίνει τρεις δειγματοληψίες από τον ΕΟΔΥ έχουν γίνει 1069 τεστ και έχουν ανιχνευτεί 107 κρούσματα (ποσοστό 10%). Ειδικότερα στο Δήμο Λοκρών μόνο από τα τεστ (rapid test) που έχουν γίνει από τα κινητά κλιμάκια τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν ανιχνευθεί 159 κρούσματα (δεν υπολογίζονται όσα έχουν βρεθεί στο Κέντρο Υγείας ή στο Νοσοκομείο Λαμίας).

Με πληροφορίες από lamiareport.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.