Κορονοϊός: Θα έχει ημερομηνία λήξης το πιστοποιητικό εμβολιασμού; – Τι είπε ο Γεωργαντάς

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το ενδεχόμενο να έχει ημερομηνία λήξης μίλησε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στον ΣΚΑΙ, «έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για τον χρόνο, για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος. Πιστεύω ότι αυτή η συζήτηση θα καταλήξει κάπου το επόμενο διάστημα. Περιμένουμε να τοποθετηθεί η επιστημονική κοινότητα».

Ο κ. Γεωργαντάς υποστήριξε ότι «εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού».

Ο ίδιος εξήγησε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο».

Για την τρίτη δόση και τα sms στους ανεμβολίαστους

Σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση, όπως είπε, μετά την αποστολή SMS το Σαββατοκύριακο, προγραμματίστηκαν 100.000 ραντεβού.

Όσον αφορά στα SMS που έχει ανακοινωθεί ότι θα αποστέλλονται στους ανεμβολίαστους για να τους παρακινήσουν να εμβολιαστούν, ο κ. Γεωργαντάς, τόνισε ότι απαιτείται πρώτα σχετική νομοθετική ρύθμιση και στη συνέχεια θα αποσταλούν σε όλους όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση.

«Από τα 2,5 εκατ. πολίτες που είναι στην άυλη συνταγογράφηση, 400.000 δεν έχουν εμβολιαστεί», κατέληξε.

Ο ίδιος τόνισε ότι παρατηρείται κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες στην πλατφόρμα, στην οποία προγραμματίζονται τα ραντεβού για τον εμβολιασμό, σε σχέση με το χαμηλό επίπεδο του προηγούμενου μήνα.

«Περίπου 15.000 πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα τη Δευτέρα και 20.000 χθες, δηλαδή 35.000 πολίτες σε δύο ημέρες έκλεισαν ραντεβού για πρώτη δόση, όταν οι αντίστοιχοι αριθμοί την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 50% χαμηλότεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ