Κορονοϊός: Τα στοιχεία που προκαλούν ανησυχία – Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα

Νέα έκκληση για την ανάγκη τήρησης των μέτρων απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αναφέροντας τα στοιχεία εκείνα που εξακολουθούν να προβληματίζουν τους ειδικούς για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Όπως είπε, έπειτα και από επικοινωνία που είχε με τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος, χθες, ήταν 480 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα.

Τα ημερήσια κρούσματα είναι περίπου 500, τόνισε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας πως καταγράφεται μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και πως η μέση ηλικία των νέων διαγνώσεων είναι τα 46 χρόνια. Οι ηλικίες που βρίσκονται σε έξαρση, είναι μεταξύ 45-54 ετών και 65-74 ετών. “Αυτά τα στοιχεία μας προβληματίζουν”, τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχουν ακόμη 5.881 ενεργά κρούσματα κορονοϊού. Στην Αττική τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 2.304 και 1.482 εντοπίζονται στην Κεντρική Μακεδονία.

Τόνισε, επίσης, πως τα περισσότερα νέα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 πληθυσμού εντοπίζονται στη Δυτική Αττική, τη Θάσο και τη Βοιωτία.

Η τήρηση των μέτρων παραμένει μονόδρομος είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως η επιβάρυνση των ΜΕΘ έχει περιοριστεί, καθώς τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη τα περίπου μισά κρεβάτια ΜΕΘ covid είναι πλέον κενά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ