Κορονοϊός: Συνεργασία του ΕΣΥ με ιδιωτικές κλινικές σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα

Ανησυχία επικρατεί για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, όπου καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο χρονικό διάστημα, γεγονός που εντείνει την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με απόφαση του υπουργού Υγείας και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, επεκτείνεται η συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα, υπεγράφη συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς. Η μία κλινική βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις σε Βόλο και Λάρισα.

Υπουργείο Υγείας επιτροπή

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

“Το Υπουργείο Υγείας, παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις περιοχές που έχουν αυξημένο ιικό φορτίο, όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία, επεκτείνει τη συνεργασία του  Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας.

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα και κατόπιν εισήγησης των διοικητών των αρμόδιων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και της Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης ασθενών με Covid στα Νοσοκομεία, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος υπέγραψε σήμερα συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές εκ των οποίων η μία (1) είναι στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις (4) στο Βόλο και τη Λάρισα, για τη διάθεση κλινών σε Covid και non Covid ασθενείς.

Συγκεκριμένα, οι παρακάτω ιδιωτικές κλινικές διαθέτουν, μαζί με το προσωπικό τους, για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19:

·         Διακόσιες (200) κλίνες από Κέντρο Ιατρικής Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ανώνυμη Εταιρία, στη Θεσσαλονίκη.

·         Είκοσι (20) κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στο Βόλο.

·         Τριάντα (30) κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα.

Επίσης για non Covid ασθενείς, οι παρακάτω κλινικές διαθέτουν:

·         Η ιδιωτική κλινική στο Βόλο, δέκα (10) κλίνες και δυο (2) κλίνες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

·         Η ιδιωτική κλινική στη Λάρισα, τριάντα (30) κλίνες για παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά και τέσσερις (4) κλίνες ΜΕΘ”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.