Κορονοϊός: Συναγερμός σε γηροκομείο στα Καλάβρυτα – Βρέθηκαν εννέα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο στα Καλάβρυτα. Μετά τη διεξαγωγή των καθιερωμένων rapid test στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων εντοπίστηκαν συνολικά 9 κρούσματα κορονοϊού, τόσο σε φιλοξενούμενους όσο και σε μέλη του προσωπικού. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 πρόκειται για επτά ηλικιωμένους και για δύο υπαλλήλους του ιδρύματος, μια υπάλληλο καθαριότητας και μια νοσηλεύτρια. Άμεσα και μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων, ενεργοποιήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα.

Οι ηλικιωμένοι που διαπιστώθηκαν θετικοί μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο του ιδρύματος, ενώ οι δύο υπάλληλοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα. Σήμερα αναμένεται να φτάσει κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ για τη διεξαγωγή μοριακών τεστ σε όλους τους φιλοξενουμένους και τους εργαζομένους της δομής. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών προκειμένου να διαπιστωθεί πως ο ιός “πέρασε” μέσα στο ίδρυμα.

Για τον λόγο αυτό θα εξεταστούν μέλη του προσωπικού που δεν βρίσκονται εκεί σε σταθερή βάση, αλλά μεταβαίνουν από άλλες περιοχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή το Καλλιμανοπούλειο εφαρμόζει πολύ αυστηρά πρωτόκολλα, με συνεχή τεστ ανά δεκαπενθήμερο και απαγόρευση εισόδου, για την αποφυγή μεταφοράς του ιού εντός του Ιδρύματος. Στη μονάδα φιλοξενούνται 40 ηλικιωμένοι και εργάζονται 20 εργαζόμενοι.

Πηγή: tempo24.news

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ