Κορονοϊός: Στο “τραπέζι” σκληρό lockdown στον Ασπρόπυργο – Οι δήμοι που προβληματίζουν

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, εξετάζει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του κορονοϊού στη Δυτική Αττική, δεδομένου του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η επιτροπή εξετάζει το σενάριο να επιβληθεί ολικό lockdown, τύπου Μαρτίου, στον Ασπρόπυργο. Αυτό θα περιλαμβάνει κλείσιμο επιχειρήσεων, αυξημένα τεστ στον πληθυσμό, αλλά και αυστηρούς ελέγχους, ειδικά τη νύχτα.

Τους λοιμωξιολόγους προβληματίζουν μάλιστα και κάποιοι όμοροι δήμοι, όπως η Μάνδρα και η Ελευσίνα.

Οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να κάνουν τη σχετική εισήγηση στην κυβέρνηση, η οποία και θα αποφασίσει τις επόμενες ώρες.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων σε επιβαρυμένες περιοχές, ενώ απηύθυνε έκκληση ειδικά σε πολίτες των επιβαρυμένων περιοχών που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ειδικών, να επιδείξουν υπευθυνότητα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την διασπορά του κορωνοϊού και να σκεφτούν τι μπορεί αυτό να επιφέρει στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Εξάλλου, σε έκτακτη επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τετάρτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στη Δυτική Αττική. έστειλε μήνυμα ότι “κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του” και ότι εφόσον χρειαστεί “θα σφραγιστούν οι περιοχές ακόμα και σπίτι – σπίτι”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ