Κορονοϊός: Στο τραπέζι η μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους

Εξαιρετικά κρίσιμη θεωρείται η κατάσταση στην Αττική, όπου σε καθημερινή βάση εντοπίζονται περισσότερα από τα μισά κρούσματα κορονοϊού. Χαρακτηριστικό ήταν ότι την Πέμπτη από τα 411 νέα κρούσματα, τα 272 καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Αττικής. Η κυβέρνηση βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη λήψη νέων μέτρων σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της πορείας του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, στο τραπέζι βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, εκτός από τους εσωτερικούς. Είναι κάτι που το προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι, όμως υπάρχει ο προβληματισμός αν θα μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη το μέτρο. Το “μοντέλο Πόρου”, όπως αποκαλείται, δεν είναι εύκολο να λάβει σάρκα και οστά στην Αττική, με δεδομένο ότι ο πληθυσμός είναι πολύ μεγαλύτερος από τις περιοχές στις οποίες έχει ήδη εφαρμοστεί και ο έλεγχος για την τήρηση του μέτρου της καθολικής χρήσης της μάσκας και εξωτερικούς χώρους θα είναι πολύ δύσκολος.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί, στην καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα για τη συνεχή αξιολόγηση της κατάστασης, αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα γηροκομεία και τις δομές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλη προσοχή θα δοθεί και στις δημόσιες υπηρεσίες, τόσο για το κοινό όσο και για τους εργαζόμενους, ενώ στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε και το θέμα των καταλήψεων στα σχολεία, τόσο το ζήτημα της διεξαγωγής των μαθημάτων όσο και το υγειονομικό σκέλος.

Το μεσημέρι συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό και αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η εισήγησή τους.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.