Κορονοϊός: Στο “κόκκινο” οι ΜΕΘ στην Αττική – Στη μάχη και τα ιδιωτικά νοσοκομεία

Κρίσιμες είναι οι επόμενες δύο εβδομάδες για τις αντοχές των νοσοκομείων και τη λήψη αποφάσεων για παράταση ή όχι των περιοριστικών μέτρων στην Αττική. Αυτή τη στιγμή σε απλές κλίνες covid των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής νοσηλεύονται 922 ασθενείς και σε ΜΕΘ 213. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπολογίζεται ότι ένα 10% των ασθενών σε απλές κλίνες θα χρειαστεί τις επόμενες ημέρες κρεβάτι εντατικής.

Η διαχείριση της αυξημένης πίεσης που δέχονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που συγκάλεσε στο υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας, με τη συμμετοχή των μελών της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

Σε εφαρμογή τίθεται το επιχειρησιακό σχέδιο για αύξηση των διαθέσιμων κλινών με τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τα ιδιωτικά νοσοκομεία θα διαθέσουν 101 κρεβάτια εντατικής θεραπείας για νοσηλεία non covid ασθενών με στόχο να αποσυμφορηθούν ΜΕΘ του Δημοσίου που θα νοσηλεύσουν ασθενείς με covid.

Την ίδια ώρα ανησυχία προκαλούν και τα αυξημένα κρούσματα των μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού. Συνολικά, στη χώρα έχουν ταυτοποιηθεί 764 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης και 15 της νοτιοαφρικανικής. Τα 11 από αυτά στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου που τέθηκε από το Σάββατο σε καθεστώς ολικού lockdown.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ