Κορονοϊός: Στο… κόκκινο οι εφημερίες των νοσοκομείων – 504 νέες εισαγωγές ασθενών

Σε τεντωμένο σχοινί εξακολουθούν να βαδίζουν τα νοσοκομεία με την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να επιμένει. Άλλοι 504 ασθενείς με κορονοϊό ή επιπλοκές του κορονοϊού χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 222 στα νοσοκομεία της Αττικής. Η πανδημία συνεχίζει να… δείχνει τα δόντια της καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων τη Δευτέρα ανήλθε στους 781, ενώ παράλληλα καταγράφηκαν 76 θάνατοι και 1.606 νέα κρούσματα, αλλά σε λιγότερα τεστ. Οι νοσηλευόμενοι έως τη Δευτέρα το βράδυ έφταναν τους 5.718, με τους 4.462 να βρίσκονται σε απλές κλίνες και 2.631 σε κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ. Περίπου οι μισοί, 2.631 ασθενείς, νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, με τους 419 να είναι διασωληνωμένοι.

Δύσκολη εφημερία στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Δύσκολη ήταν για ακόμη μία φορά η εφημερία στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, με δεκάδες κρούσματα κορονοϊού να φτάνουν στα επείγοντα περιστατικά. Όπως σημείωσε η συντονίστρια της εφημερίας και υπεύθυνη των ΤΕΠ, Ζωή Γεωργοπούλου μιλώντας στο MEGA, ήταν μια από τις πιο δύσκολες εφημερίες που έχουν γίνει από την αρχή της πανδημίας, καθώς σημειώθηκε ρεκόρ με 77 θετικά κρούσματα και 88 ύποπτα.

«Έχουν γίνει 32 εισαγωγές και εκκρεμούν άλλες 25 που θα παραμείνουν στη βραχεία νοσηλεία, μέχρι να μπορέσουμε να τους τακτοποιήσουμε» τόνισε η κα Γεωργοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι οι ασθενείς φτάνουν σε πιο βαριά κατάσταση στο νοσοκομείο απ’ ότι στην αρχή της πανδημίας.

«Έχουν φοβηθεί με όλα αυτά που ακούνε και δεν έρχονται έγκαιρα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε πιο βαριά περιστατικά» συμπλήρωσε η συντονίστρια της εφημερίας του Γενικού Κρατικού. Παράλληλα, η κα Γεωργοπούλου αναφέρθηκε και στο self test, τονίζοντας ότι θα βοηθήσει στον περιορισμό της μετάδοσης, όμως υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει κάποιος αν βγει θετικός να τρέξει στο νοσοκομείο, αν δεν έχει συμπτώματα. Τέλος, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η ενίσχυση των νοσοκομείων, καθώς οι γιατροί συμπληρώνουν 14 μήνες στην μάχη με την πανδημία χωρίς ρεπό και άδειες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ