Κορονοϊός: Στο κοιμητήριο της Μαλεσίνας ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας – “Θα ήθελα να είναι εδώ οι αρνητές του ιού”

Τη Μαλεσίνα που τόσο έχει πληγεί από την πανδημία του κορoνοϊού επισκέφτηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας. Ο κύριος Συμεών βρέθηκε αρχικά στο κοιμητήριο της Μαλεσίνας και τέλεσε μνημόσυνο για τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή νικημένοι από τον κορονοϊό. Θέλησε να στείλει ένα μήνυμα αγάπης, παρηγοριάς, ευθύνης και ελπίδας για όλους. Ο Σεβασμιότατος επικοινώνησε με τις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους αυτές τις ημέρες και όπως είπε χαρακτηριστικά, περισσότερο έλαβε παρηγοριά και ελπίδα παρά έδωσε. Όλες οι κρίσεις και οι δοκιμασίες, τόνισε, απαιτούν από όλους μας επαγρύπνηση, σύνεση, εγρήγορση, ευθύνη και ποτέ εφησυχασμό. Σημασία έχει, πρόσθεσε να μπορούμε να διδασκόμαστε από τα γεγονότα της ζωής και να προχωράμε μπροστά.

Για τους αρνητές του κορονοϊού

“Θα ήθελα” είπε, “σε αυτό το κοιμητήριο να βρίσκονται όλοι αυτοί που έλεγαν πως δεν υπάρχει πανδημία και να πουν αυτά τα λόγια αν τολμούν και αν έχουν καρδιά μπροστά στο πένθος αυτών που έχουν αποχαιρετήσει δικούς του ανθρώπους”. Συνεχίζοντας πρόσθεσε πως είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ό,τι θέλει αλλά δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ζωή άλλων ανθρώπων.

Οι κάτοικοι της Μαλεσίνας και του δήμου Λοκρών θα βγουν πιο δυνατοί από αυτή την δοκιμασία. Μέσα από κοιμητήριο θέλησε να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας νίκης και Ανάστασης, πως με την βοήθεια του Χριστού, μπορούμε να νικήσουμε τον θάνατο και την πανδημία.

Μετά το κοιμητήριο ο Σεβασμιότατος βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Μαλεσίνας όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και στη συνέχεια έχοντας μαζί του το λείψανο του χεριού του ιατρού Αγίου Λουκά, προσευχήθηκε ζητώντας από τον Άγιο να ευλογήσει την Μαλεσίνα που διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: tvstar.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.