Κορονοϊός: Στις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τη δεύτερη δόση του εμβολίου Johnson & Johnson

Στις 5 Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού για όσους έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό Johnson & Johnson, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την τακτική ενημέρωση.

Όπως επεσήμανε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, για το εμβόλιο Johnson & Johnson, η χορήγηση επαναληπτικής δόσης λόγω της μειωμένης αποτελεσματικότητας σε σύγκριση με τα άλλα – είναι της τάξεως του 74%- συστήνεται να γίνεται σε δύο μήνες, μετά την πρώτη δόση σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών.

Επίσης, η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα σε όλες τις επαναληπτικές δόσεις και της επιλογής του εμβολίου που θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι το εμβόλιο θα μπορούν να κάνουν όσοι έχουν συμπληρώσει δύο μήνες από την πρώτη δόση, και όχι έξι μήνες από την ολοκλήρωση της ανοσοποίησης, όπως ισχύει με τα Pfizer, Moderna και AstraZeneca.

Επίσης, οι πολίτες που θα κάνουν ενισχυτική δόση μετά το Johnson & Johnson θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν μεταξύ Johnson & Johnson και Pfizer, ενώ λίγο αργότερα, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, θα μπορούν να κάνουν και το Moderna.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ