Κορονοϊός: “Στερεύουν” από μάσκες τα ελληνικά φαρμακεία – Κινέζοι τις αγοράζουν με το…κιλό

«Έχει ξεπεράσει τα φυσιολογικά όρια ζήτησης αυτήν την περίοδο. Με τις αυξημένες ιώσεις και λόγω του πανικού που υπάρχει με τον κορονοϊό, υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία, η ζήτηση έχει υπερδιπλασιαστεί. Λόγω της αυξημένης ζήτησης, πιθανότατα στα τέλη του μήνα θα υπάρχει ένα πρόβλημα με τις παραγγελίες από τους εισαγωγείς λόγω του ότι οι περισσότερες από αυτές παράγονται στην Κίνα, δύο εργοστάσια υπάρχουν στην αποκλεισμένη πόλη της Ουχάν», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο πρόεδρος του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αττικής, Ανδρέας Γαλανόπουλος.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια μέχρι τέλος του μήνα, αν συνεχιστεί η αυξημένη ζήτηση , πιθανόν από το Μάρτιο να υπάρχει πρόβλημα. Χρειάζεται η διάθεση να γίνεται με φειδώ, κυρίως σε οικογένειες που έχουν κρούσματα ιώσεων», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «τα ΝΕΑ», τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο Κινέζοι να επισκέπτονται τα φαρμακεία της χώρας, ζητώντας να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες και σύμφωνα με εκτιμήσεις του κλάδου, μέρος αυτών αποστέλλονται στην Κίνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ