Κορονοϊός: Στα 12.000 τα ενεργά κρούσματα – Προβληματίζουν Πειραιάς και Δυτικός Τομέας Αθηνών

Αύξηση παρουσίασε το επιδημιολογικό φορτίο στην Επικράτεια κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, με τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων να έχει αυξηθεί και να εκτιμάται σε 12.000.

Είναι ενδεικτικό, ότι ο κυλιόμενος μέσος των επτά ημερών έχει ανέλθει σε 1.500 νέα κρούσματα ανά ημέρα, ενώ η διασπορά του ιού εμφανίζει αυξητική τάση στις 56 από τις 76 περιφερειακές ενότητες της χώρας, όπως ανέφερε η Βάνα Παπαευγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής.

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ανέφερε πως αύξηση παρουσίασε και ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών, καθώς καθημερινά γίνονται 260 εισαγωγές. Αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 2.500 ασθενείς νοσηλεύονται στην Επικράτεια.

Παρότι το 53% των νοσηλευόμενων αφορά σε άτομα άνω των 65 ετών, ένας στους τρεις νοσηλευόμενους είναι άνθρωπος μέσης ηλικίας, 45-65 ετών, και δυστυχώς πολλοί είναι διασωληνωμένοι, όπως εξήγησε.

Ειδικά αναφερόμενη στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Αττική, έκανε λόγο για “εμφανή πίεση στο ΕΣΥ”, σημειώνοντας ενδεικτικά ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ Covid είναι στο 88%, ενώ τις επόμενες εβδομάδες εκτιμάται ότι θα υπάρξει μικρή αύξηση των συνανθρώπων μας που θα χάνουν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού. Υπάρχει αύξηση του φορτίου στον Πειραιά όπου εκτιμάται πως υπάρχουν 1.100 ενεργά κρούσματα και στον Δυτικό Τομέα Αθηνών όπου εκτιμώνται 1.000 ενεργά κρούσματα. Σταθεροποίηση με μια μικρή αύξηση των νέων κρουσμάτων εμφανίζουν οι υπόλοιπες περιοχές της Αττικής, ωστόσο, ο κεντρικός τομέας Αθηνών αποτελεί μία σημαντικά επιβαρυμένη περιοχή, τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ