Κορονοϊός – Σουρβίνος: Μετά τις 15 Μάη ίσως χαλαρώσουν σταδιακά τα μέτρα – ΒΙΝΤΕΟ

“Τα στοιχεία που ανακοινώνονται κάθε μέρα θα έλεγα ότι είναι ‘αισιόδοξα’. Υπάρχει μία σταθερή αύξηση των κρουσμάτων, η αύξηση αυτή είναι ακόμα γραμμική δεν έχουμε κάποια ραγδαία αύξηση θετικών κρουσμάτων”, είπε ο καθηγητής κλινικής ιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ, Γιώργος Σουρβίνος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Ο Απρίλιος θα είναι πολύ σημαντικός μήνας. Σίγουρα είμαστε μακριά από καταστάσεις άλλων χωρών όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Βρετανία. Ίσως στο τέλος Απριλίου θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερες προβλέψεις και με μεγαλύτερη βεβαιότητα για μία ύφεση”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σουρβίνος και πρόσθεσε:

“Προσωπικά προσδοκώ σε μία ύφεση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών των θερινών μηνών. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί και από τη δική μας δραστηριότητα και τα επίπεδα ανοσίας που έχουν αναφερθεί στον γενικό πληθυσμό… Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα διανύσουμε όλο τον Απρίλιο και στις αρχές Μαΐου θα ήταν ένα ευτυχές χρονικό σημείο που θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση με σκοπό την χαλάρωση ορισμένων μέτρων. Μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου ίσως χαλαρώσουν σταδιακά τα μέτρα”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

“Τα στοιχεία που ανακοινώνονται κάθε μέρα θα έλεγα ότι είναι ‘αισιόδοξα’. Υπάρχει μία σταθερή αύξηση των κρουσμάτων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ