Κορονοϊός – σχολεία: Σε πόσα έχουν εντοπιστεί κρούσματα – Πόσα τελούν υπό κατάληψη

Το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής έχει συμπαρασύρει και τη λειτουργία των σχολείων, με τη συντριπτική πλειοψηφία κρουσμάτων κορονοϊού να εντοπίζονται σε μονάδες της περιοχής. Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς από τα 123 σχολεία σε όλη τη χώρα στα οποία έχουν εντοπιστεί κρούσματα, τα 93 είναι στην Αττική. Η λίστα ανανεώνεται καθημερινά, με όλο και περισσότερα σχολεία. Η διαχείριση των κρουσμάτων μέχρι στιγμής δεν έχει προκαλέσει αρρυθμίες στη λειτουργία των σχολείων, με τις αποφάσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης που είναι αρμόδιοι, να αφορούν κυρίως στην αναστολή λειτουργίας τμημάτων. Από το σύνολο των σχολείων στα οποία έχουν εντοπιστεί κρούσματα, μόλις στα 10 έχει αναστείλει τη λειτουργία της ολόκληρη η σχολική μονάδα. Η αναστολή αφορά σε περίπου 10 ημέρες, με επανεξέταση της κατάστασης, δεδομένου και του επιδημιολογικού φορτίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.

Ο “χάρτης” των κρουσμάτων στα σχολεία καλύπτει πλήθος περιοχών στην Αττική, ενώ τμήματα έχουν κλείσει μεταξύ άλλων στη Θεσσαλονίκη, στα Τρίκαλα, στην Κατερίνη και τις Σέρρες. Για τους μαθητές που βρίσκονται εκτός σχολικής τάξης για λίγες ημέρες, το σχολείο καλείται υποχρεωτικά να προχωρήσει σε συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για όσο ισχύει η αναστολή λειτουργίας.

Στο πεδίο των καταλήψεων, εκατοντάδες παραμένουν τα σχολεία που δεν λειτουργούν, με τις κινητοποιήσεις να συνεχίζονται. Αύριο αναμένεται νέα κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, με συλλαλητήριο μαθητών, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για 700 σχολεία που τελούν υπό κατάληψη. Στον Βόλο όπου 19 σχολεία έχουν καταληφθεί, με παρέμβαση του εισαγγελέα Ανηλίκων άρχισε διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την Ασφάλεια της πόλης και θα ληφθούν καταθέσεις από τους διευθυντές των υπό κατάληψη σχολείων και από τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων, σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”. Αντίστοιχες ενέργειες έχουν γίνει και για σχολεία σε άλλες περιοχές όπως στην Ηλεία, στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ