Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Τον Ιανουάριο το τρίτο κύμα της πανδημίας

«Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει τρίτο κύμα της πανδημίας μετά το άνοιγμα της αγοράς τα Χριστούγεννα», τόνισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας HERACLES, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, το τρίτο κύμα αναμένεται τον Ιανουάριο. «Μετά τα Χριστούγεννα θα έχουμε και πάλι έξαρση», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει σχεδιασμός για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα καταστήματα και υπογραμμίζοντας πως αυτό πρέπει να γίνει «πάρα πάρα πολύ προσεκτικά». Ο κ. Σαρηγγιάννης, αναφερόμενος στο άνοιγμα της αγορας, εξέφρασε τον προβληματισμό του, ωστόσο είπε ότι κατανοεί πως αυτό είναι αδύνατο.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ διαπιστώνει βελτίωση της κατάστασης όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από τη συγκέντρωση του γονιδιώματος του κορωνοϊού στα λύματα. Επίσης, εκτιμά ότι από την Τετάρτη θα αρχίσει η μείωση των κρουσμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πιάσαμε »ταβάνι». Επίσης, είπε ότι προς τα τέλη του μήνα αναμένεται μείωση του αριθμού των διασωλημένων στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ