Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα σε τουρίστα στην Κρήτη

Από τις 27 Μαρτίου έχουν φθάσει στην Κρήτη περισσότεροι από 300 τουρίστες από Γερμανία, Ολλανδία και Ελβετία. Σύμφωνα, λοιπόν, με ρεπορτάζ του creta24.gr, από τους δεκάδες ελέγχους που έκανε ο ΕΟΔΥ με τις κινητές του μονάδες, εντοπίστηκε και το πρώτο κρούσμα κορονοϊού μεταξύ των ξένων επισκεπτών στη χώρα μας. Πρόκειται για επιβάτη από πτήση που έφθασε στο νησί από τη Γερμανία.

Βάσει του πρωτοκόλλου, ο συγκεκριμένος τουρίστας θα πρέπει, πλέον, να παραμείνει σε καραντίνα για 10 μέρες στο σπίτι ή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που έχει δηλώσει ως χώρο διαμονής και στη συνέχεια να κάνει μοριακό τεστ. Αν είναι αρνητικό, τότε μπορεί να εξέλθει της καραντίνας και να συνεχίσει τις διακοπές του.

Να σημειωθεί πως ένας επιβάτης για να ταξιδέψει, θα πρέπει να προσκομίσει στην αεροπορική εταιρία και πριν την επιβίβαση του στο αεροπλάνο αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών αλλά και να συμπληρώσει τη φόρμα εντοπισμού του, δηλαδή τη φόρμα που δίνει όλα τα στοιχεία της διαμονής του το διάστημα που θα παραμείνει στην Κρήτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ