Κορονοϊός: Πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών από τη Βόρεια Ελλάδα για την Αθήνα – Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επιχειρησιακό σχέδιο αεροδιακομιδών ασθενών με Covid.

Σήμερα το πρωί, απογειώθηκε ένα μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου C-130 από την Ελευσίνα με προορισμό το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καβάλας, προκειμένου να παραλάβει τρεις διασωληνωμένους ασθενείς, ηλικίας 75-76 ετών από τη Δράμα.

Στο αεροσκάφος επέβαινε μία πτητική ομάδα του τμήματος Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, αποτελούμενη από τρεις ιατρούς και τρεις διασώστες. Εντός του C-130 βρίσκονταν τρεις ειδικές κάψουλες με τις οποίες θα μεταφέρονταν οι τρεις ασθενείς. Τις κάψουλες και τους γιατρούς παρέλαβαν λίγο μετά τις 10 το πρωί από το αεροδρόμιο της Καβάλας. τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, με προορισμό το νοσοκομείο απ’ όπου θα παραλάμβαναν τους ασθενείς. Το C-130 θα αναχωρούσε στη συνέχεια για την Αθήνα προκειμένου οι τρεις ασθενείς να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας και να έχουν τη δέουσα περίθαλψη.

Η απόφαση για την αεροδιακομιδή ελήφθη λόγω της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας.

Στο νοσοκομείο της Δράμας υπήρχε τις τελευταίες ημέρες μεγάλη πίεση ενώ είχαν προβλήματα με τη διάθεση οξυγόνου, γι’ αυτό και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά των τριών αυτών ανθρώπων καθώς η κατάσταση της υγείας τους είναι σοβαρή και θα πρέπει να νοσηλευθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με το ekabnews.gr, χθες το βράδυ χρησιμοποιώντας πτητικό μέσο της ΠΑ C-130 το ΕΚΑΒ μετέφερε δυο διασωληνωμένα περιστατικά Covid-19 από τη Ρόδο σε ΜΕΘ του Ηρακλείου Κρήτης. Παράλληλα ήταν σε εξέλιξη αεροδιακομιδή περιστατικού Covid-19 με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Super Puma από Άνδρο για Αθήνα.

Δείτε τις συγκλονιστικές ΦΩΤΟ

Πηγή/ΦΩΤΟ: ekabnews.gr, kavalanews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ