Κορονοϊός – Προειδοποίηση Σύψα: Ή τηρούμε τους κανόνες ή οδηγούμαστε σε καταστροφή – ΒΙΝΤΕΟ

Στα φαινόμενα συγκέντρωσης πληθυσμού σε δημόσιους χώρους, τα υπαίθρια πάρτι και την πιθανότητα διασποράς του κορονοϊού αναφέρθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας.

Ο κ. Σύψας, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι οι επιλογές που έχουμε είναι δύο, είτε τηρούμε τους κανόνες, ιδιαίτερα τους κανόνες της απόστασης και του πλυσίματος των χεριών, είτε τους παραβιάζουμε διασπείροντας τον ιό, με αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων.

“Η πρώτη επιλογή είναι η σωστή επιλογή και η δεύτερη επιλογή θα μας οδηγήσει σε μια κοινωνική και οικονομική καταστροφή”, τόνισε ο κ. Σύψας και πρόσθεσε πως με την άρση των μέτρων αυτός ακριβώς ήταν ο φόβος, η ύπαρξη δηλαδή εστιών υπερμετάδοσης του ιού, εξού και το σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας. Ωστόσο για να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια αυτή, απαιτείται η συμμετοχή των πολιτών.

Αναφερόμενος στις θρησκευτικές τελετές που πρόκειται να λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο κ. Σύψας είπε μεταξύ άλλων: “Ο ΕΟΔΥ θα εκδώσει οδηγίες για τις θρησκευτικές και άλλες κοινωνικές τελετές. Κανόνας ένα είναι η απόσταση άρα τα τραπέζια πρέπει να είναι σε απόσταση, στις εκκλησίες μέσα θα είμαστε σε απόσταση, οι πολίτες θα είναι σε απόσταση, τα γκαρσόνια θα σερβίρουν με μάσκα”.

Για το ενδεχόμενο μετάδοσης του ιού από κουνούπια, ο κ. Σύψας επιβεβαίωσε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σύμφωνα με τα έως τώρα γνωστά στοιχεία για τον κορονοϊό, ενώ για το aircondition υποστήριξε πως δεν μεταδίδεται μέσω αυτού από το ένα δωμάτιο στο άλλο, αλλά δημιουργείται ένα ρεύμα αέρος το οποίο διευκολύνει τη μεταφορά του ιού πιο μακριά.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.