Κορονοϊός-Πρόεδρος εργαζομένων ΑΧΕΠΑ: Αυτή τη στιγμή μόνο ένα κρεβάτι είναι άδειο στη ΜΕΘ

«Πάνω από 180 ασθενείς με covid νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Αυτή τη στιγμή, μόνο ένα κρεβάτι είναι άδειο» δήλωσε στο Radio North 98 και την εκπομπή «North Express» με τον Βαγγέλη Στολάκη, ο Μπάμπης Κοροξενός, πρόεδρος των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς για περιστατικά covid.

Σύμφωνα με τον κ. Κοροξενό, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εμφανίζονται ανήσυχοι για το πώς θα προφυλαχθούν και οι ίδιοι, με δεδομένο ότι, ήδη, συνολικά 150 εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν ασθενήσει, με πολλούς από αυτούς να νοσηλεύονται.

«Τα μισά κτήρια του ΑΧΕΠΑ ανακαινίζονται προκειμένου να διατεθούν ως κλινικές covid. Το μισό νοσοκομείο γέμισε με covid και το άλλο μισό είναι γιαπί», περιγράφει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, την ώρα που επιχειρείται διαμόρφωση κλινικών σε κλινικές-covid».

Ο κ. Κοροξενός εξέφρασε φόβους ότι σύντομα θα κορεστεί και το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» που πλέον λειτουργεί αποκλειστικά για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ