Κορονοϊός: Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα – Στο “πορτοκαλί” η Αττική – ΒΙΝΤΕΟ

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό βρίσκεται η Αττική, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς όπως είπε καταγράφονται καθημερινά 3 κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους.

«Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σήμερα μεταξύ μέτριου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, εμφανίζοντας καθημερινά 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους δηλαδή βρίσκεται στο “πορτοκαλί”. Η κατάσταση παραμένει σταθερά αυξητική», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

«Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως οφείλουμε να κινηθούμε γρήγορα προτού ο συναγερμός φτάσει στο κόκκινο. Ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, για να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος, σε σύνολο 14.440 κρουσμάτων από τις 25 Φεβρουαρίου, σήμερα έχουμε 4.084 κρούσματα ενεργά στον ιό» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Και συνέχισε: «Από αυτά 2.100, πάνω από τα μισά δηλαδή, είναι στην Αττική. 263 νοσηλεύονται και 1837 αναρρώνουν κατ’ οίκον. Από 2100, τα 966, είναι στον Δήμο Αθηναίων. Γι’ αυτό και για τις γειτονιές αυτές της Αθήνας, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αθηναίων προχωρά σε σχεδιασμό για πρόσθετα μέτρα ειδικά σε ευάλωτες ομάδες. Μέτρα που περιλαμβάνουν στοχευμένα τεστ, ειδική επικοινωνία με συγκεκριμένες ομάδες πολιτών, πρόσθετα υγειονομικά μέτρα και σαρωτικούς ελέγχους των ήδη υφισταμένων μέτρων».

«Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται η μεταφορά ορισμένου αριθμού ανθρώπων που είναι ήδη θετικοί στον ιό σε ξενοδοχεία καραντίνας σε ξενοδοχείο καραντίνας όπου θα βρίσκονται υπό εποπτεία υγειονομικού προσωπικού και θα λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα» πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε επίσης ότι “από την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων παρατηρείτε ότι τα θετικά κρούσματα του ιού στην Αττική διασπείρονται ανάμεσα σε ανθρώπους που εργάζονται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα».

«Το 29,07% των κρουσμάτων είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι, το 13,43% είναι συνταξιούχοι, 13,27% είναι άνεργοι» πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ