Κορονοϊός: Πιστοί κοινώνησαν εν μέσω της πανδημίας – Μπροστά σε στελέχη της Αυτοδιοίκησης – ΦΩΤΟ

Αυτές είναι οι εικόνες από τα όσα φέρονται να συνέβησαν σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην Κέρκυρα.

Όπως αναφέρει το kerkyrasimera.gr, η σημερινή Κυριακή των Βαΐων στην Κέρκυρα ήταν αναμφισβήτητα διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές.

“Το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος για πρώτη φορά λιτανεύτηκε εντός του ναού κεκλεισμένων των θυρών. Ή μήπως όχι καθώς στην εκκλησία πέρα από τους ιερείς και τους ψάλτες ξεχωρίσαμε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοικησης, πρόσωπα γνωστά στην τοπική κοινωνία, δημοσιογράφους, οπερατέρ που ο αριθμός τους ξεπερνούσε τα 15 άτομα”, αναφέρει η ιστοσελίδα.

Σημειώνει, δε, πως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι “μπροστά στις κάμερες Μητροπολίτης, ιερείς και πιστοί προχώρησαν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας παρά τις απαγορεύσεις που υπάρχουν αλλά και τις επίσημες θέσεις που έχουν καταθέσει ακόμα και άνθρωποι της εκκλησίας, καθώς ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι μεγάλος εν μέσω πανδημίας”.

Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα για τα περιστατικά στην Κέρκυρα και το Κουκάκι, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας ζήτησε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς αυτά τα περιστατικά.

Πηγή/ΦΩΤΟ: kerkyrasimera.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ