Κορονοϊός: Πήγε να κάνει το εμβόλιο φορώντας φουστανέλα – “Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει”

Εμφάνιση με παραδοσιακή φουστανέλα έκανε ένας άνδρας, ο οποίος μετέβη σήμερα σε εμβολιαστικό κέντρο προκειμένου να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Η επιλογή του αυτή, που δεν πέρασε απαρατήρητη, έγινε για συμβολικούς λόγους, όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ και με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

“200 χρόνια πριν όλοι οι Έλληνες ενώθηκαν να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό. Σήμερα πρέπει όλοι οι Έλληνες να ενωθούμε, να εμβολιαστούμε, να αποτινάξουμε τον κορονοϊό”, είπε ο άνδρας. “Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει” τόνισε και εξήγησε ότι επέλεξε τη συγκεκριμένη ενδυμασία για συμβολικούς λόγους, ώστε “να καλέσω όλους τους Έλληνες να συμμετάσχουν στον εμβολιασμό”.

Πάνω από 1.120.000 εμβολιασμοί

Όπως ανακοίνωσε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, συνολικά “έχουμε ξεπεράσει τους 1.120.000 εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού”.  Περίπου 747.000 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στις ηλικίες 85 και άνω έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό 212.000, πολίτες, ποσοστό 57%, στις ηλικίες 80-84 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού 230.000, ποσοστό 58%, στους 75-79, έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού το 68%.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων είπε ότι έως τον Απρίλιο η Pfizer θα έχει παραδώσει 1,71 εκατ. δόσεις. Εντός Μαρτίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για την πρώτη κατηγορία ευπαθών ομάδων για εμβολιασμό και όπως είπε μετά τις εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca το σύστημα θα ενοποιηθεί και η συντριπτική πλειοψηφία θα έχει μέχρι τέλη Απριλίου-αρχές Μαΐου εμβολιασθεί, καθώς παρατηρείται και αύξηση της συμμετοχής κατέληξε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ