Κορονοϊός: Παράταση των μέτρων για ακόμη μία εβδομάδα εισηγούνται οι ειδικοί

Την παράταση των μέτρων κατά του κορονοϊού για ακόμη μία εβδομάδα εισηγείται η Επιτροπή των ειδικών στην κυβέρνηση.

Αυτό που τους ανησυχεί είναι οι σκληροί δείκτες της πανδημίας, όπως ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων.

Τα μέτρα αναμένεται να επανεξεταστούν την προσεχή εβδομάδα, ώστε να αποφασιστεί εάν τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου θα επανέλθει η μουσική στην εστίαση, αλλά και τι θα ισχύει με το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθούν τα υφιστάμενα μέτρα για τον κορονοϊό εάν η Επιτροπή το αποφασίσει, είχε αφήσει το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης “αυτή τη στιγμή ο έντονος προβληματισμός και σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας και σε επίπεδο επιστημόνων είναι ότι από την μια πλευρά βλέπουμε την αποκλιμάκωση σε μικρότερο χρονικό διάστημα από όσο είχαμε υπολογίσει, δηλαδή φαίνεται ότι  κανείς δεν ξέρει πώς θα πάει”.

“Από την άλλη πλευρά  στο Εθνικό Σύστημα Υγείας υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση και από την ΔΕΛΤΑ” υπογράμμισε ο υπουργός.

“Eίναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε όλο το φαινόμενο, να υπάρξει παράταση των μέτρων. Θα περιμένουμε βέβαια την εισήγηση των ειδικών. Αλλά πιστεύω ότι προς αυτή κατεύθυνση υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες ώστε να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη αξιολόγηση της πορείας” σημείωσε.

“Αυτή η απόφαση θα είναι για 1 εβδομάδα. Άρα αυτή τη στιγμή η απόφαση της Επιτροπής που θα παρθεί τώρα θα αφορά το διάστημα της επόμενης εβδομάδας, θα είναι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου” συμπλήρωσε.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.