Κορονοϊός – Παναγιωτακόπουλος: Δεν αποκλείεται το κλείσιμο της εστίασης στις 10 το βράδυ

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, σε συνέντευξή του στο MEGA, δεν απέκλεισε το κλείσιμο της εστίασης στις 10 το βράδυ, ωστόσο, όπως είπε, όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα. “Υπάρχουν διάφορα σχέδια στο τραπέζι. Το πότε δεν είναι τόσο απλό, είναι μια σύνθετη απόφαση” σημείωσε.

«Εφόσον ο κορονοϊός έχει διασπορά στην κοινωνία, μοιραία και νομοτελειακά θα εμφανιστεί και στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων» είπε σχετικά με τα αλλεπάλληλα κρούσματα σε γηροκομεία.

«Απαιτείται εγρήγορση από την ιδιοκτησία των δομών, από το προσωπικό και τους γιατρούς αλλά και από εμάς για να ιχνηλατήσουμε και να προστατέψουμε τους ευπαθείς συμπολίτες μας που ζουν εκεί» πρόσθεσε.

Για τα υγειονομικά πρωτόκολλα σημείωσε πως δεν εξασφαλίζουν το απόλυτο , μειώνουν όμως όσο γίνεται περισσότερο την πιθανότητα να παρουσιαστεί κρούσμα σε δομή φιλοξενίας. Συνεπώς πρέπει να τηρούνται σχολαστικά. Παράλληλα συνέστησε στο προσωπικό να είναι ακόμη πιο σχολαστικό από τον μέσο πολίτη, αποφεύγοντας συγχρωτισμούς και επαφές που θα μπορούσαν να μεταφέρουν τον ιό. Ως προς τους ελέγχους στους εργαζόμενους, αναφέρθηκε στο περιοδικό πρόγραμμα ελέγχων του ΕΟΔΥ, και υπογράμμισε πως δεν είναι εφικτό να πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ καθημερινά τεστ σε όλο το προσωπικό των περίπου 300 δομών φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Σχετικά με τις περιοχές όπου μπορεί να υπάρχουν αυξημένα κρούσματα, όπως για παράδειγμα στον Αγ. Παντελεήμονα, τόνισε πως οι κινητές μονάδες υγείας του ΕΟΔΥ διενεργούν rapid test. Σε κάθε περιοχή διενεργούνται περίπου πάνω από 500 τεστ κάθε μέρα, αναλόγως και της προσέλευσης του κόσμου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ