Κορονοϊός – Παγώνη: Είναι λογικό να έχουμε 15 ημέρες lockdown στην Αττική – ΒΙΝΤΕΟ

«Είναι λογικό να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική» ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενη στην εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού «με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων εννοείται το lockdown στην Αττική». Μάλιστα η ίδια ανέφερε πως πρέπει να επιστρέψουν και τα SMS ενώ τόνισε πως “είναι καθοριστικής σημασίας οι επόμενες επτά ημέρες διότι αυτό θα καθορίσει εάν θα υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα μεταξύ αυτών και ένα ενδεχόμενο lockdown”. Όπως σημείωσε αυτό θα καθοριστεί από τρεις παράγοντες: Τον αριθμό των κρουσμάτων, τον αριθμό νοσηλευομένων, τον αριθμό διασωληνωμένων.

“Αν αυτές οι τρεις παράμετροι συνεχίσουν να ανεβαίνουν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και λογικό είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα”, πρόσθεσε. Η ίδια υπενθύμισε ότι τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν και οι γρίπες.

Σχέδιο για να προστεθούν τρία νέα μεγάλα νοσοκομεία στην μάχη του κορονοϊού

Η κα Παγώνη επεσήμανε πως οικονομικά δεν αντέχουμε νέο lockdown αλλά προηγείται η υγεία για να αποφύγουμε εικόνες Ιταλίας, Αγγλίας κλπ ενώ τόνισε πως επειδή τα πράγματα δεν είναι καλά, υπάρχει σχέδιο να μπουν τρία νέα μεγάλα νοσοκομεία – το Γεννηματά, το Λαϊκό και το Ιπποκράτειο- για να βοηθήσουν τα υπόλοιπα σε σχέση με τον κορονοϊο και άλλα 40 κρεβάτια ΜΕΘ. Η ίδια υπογράμμισε ότι “χαλαρώσαμε όλοι” και ότι “τα λεωφορεία είναι εστίες υπερμετάδοσης”. Επιπλέον ανέφερε πως ταξιδιώτες που γύρισαν από περιοχές υψηλού κινδύνου δεν τήρησαν καραντίνα στην επιστροφή και αυτό προκάλεσε μεταξύ άλλων και τον σημερινό τριψήφιο αριθμό. Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων η ίδια υπογράμμισε πως την πρώτη βδομάδα δεν πήγε καλά η ιστορία. «Κατά την άποψη μου οι καθηγητές και οι δάσκαλοι θα έπρεπε να κάνουν το τεστ πριν πάνε επειδή είναι και μεγαλύτερης ηλικίας» δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σημείωσε πως όποιος έχει αδιαθεσία ή πυρετό πρέπει να μένει στο σπίτι του.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ