Κορονοϊός – Παγώνη: Ανάσταση έξω από τις εκκλησίες, καλοκαίρι με μάσκες

Σχετικά με το εάν θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε σε άλλο νομό για το Πάσχα μίλησε μεταξύ άλλων η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, “έχει σημασία εκείνες τις ημέρες να δούμε πού βρισκόμαστε με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία” και υπογράμμισε ότι δεν θα έλεγε “ναι” για το άνοιγμα στο Πάσχα με αυτή την κατάσταση τώρα. Η κα Παγώνη μίλησε για Ανάσταση στις εκκλησίες, αλλά στους εξωτερικούς χώρους, με αποστάσεις πάνω από δύο μέτρα και μάσκες ενώ σημείωσε ότι “μια φορά μπορούμε να μην φιληθούμε στην Ανάσταση”. Επεσήμανε ακόμη ότι το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα, ότι θα παραμείνουν οι μάσκες ενώ είπε “όχι” για βόλτες στα στενά σοκάκια αλλά στις παραλίες.

Για τους εμβολιασμούς και την ανοσία

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς και το πότε θεωρεί ότι θα έχουν τελειώσει για τους 50 και άνω, δήλωσε πως εξαρτάται και από τις ποσότητες των εμβολίων που παίρνουμε με τις συμβάσεις που έχουν γίνει με τις εταιρείες και την Ε.Ε. «Νομίζω μέχρι τα μέσα, τέλος Ιουνίου λογικά θα έχουν τελειώσει» είπε και πρόσθεσε ότι “για μένα είναι λογικό προς το τέλος Ιουνίου να κάνουμε αυτή την σχετική ανοσία γύρω στο 55% που θα αισθανθούμε ασφάλεια μπαίνοντας στο καλοκαίρι, ανοίγοντας ξενοδοχεία, να αισθανόμαστε και πιο άνετα». Μεγάλη σημασία τόνισε πως θα έχει και η θεραπεία με το καινούριο αντιικό φάρμακο. Σχετικά με το ότι κάποιοι γιατροί – νοσηλευτές δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί επεσήμανε ότι ένα ποσοστό αυτών δεν έχει εμβολιαστεί γιατί έχουν νοσήσει και μπορούν να εμβολιαστούν μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και κάποιοι είναι σε καραντίνα γι’ αυτό δεν μπορεί να πάει το 100% ενώ επεσήμανε πως πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν οι γιατροί διότι έχουν υποχρέωση προς τον ασθενή.

Μοντέλο Self Test

Αναφορικά με το μοντέλο των self test στα σχολεία υπογράμμισε πως πέτυχε γιατί οι 600 και κάτι που βρέθηκαν θετικοί θα μπορούσαν να δώσουν από 5.500 μέχρι 8.000 κρούσματα καθώς ήταν όλοι ασυμπτωματικοί, καθηγητές – μαθητές. «Τα self test μας έχουν γλιτώσει από χιλιάδες κρούσματα» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μοντέλο “σε εργοστάσια, βιοτεχνίες, εστιατόρια, παντού». Η κα Παγώνη υπογράμμισε πως αν ανοίξουν τα μαγαζιά θα μειωθούν τα κορονοπάρτι.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ