Κορονοϊός: Οι “κόκκινες” περιοχές της Αττικής

Επιμένει ο κορονοϊός στο λεκανοπέδιο της Αττικής, που διατηρεί τις τελευταίες ημέρες την αρνητική πρωτιά στις νέες μολύνσεις.

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 671 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 216 εντοπίστηκαν στην Αττική.

Αναλυτικά οι περιοχές:

Στην ανατολική Αττική 35 κρούσματα

Στον νότιο τομέα Αθηνών 20

Στον βόρειο τομέα Αθηνών 24

Στον Πειραιά 23

Στη δυτική Αττική 39

Στον δυτικό τομέα Αθηνών 30

Στον κεντρικό τομέα Αθηνών 45

Σε ισχύ το σκληρό lockdown στη δυτική Αττική

Χθες, Πέμπτη, ανακοινώθηκε η παράταση του σκληρού lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα-Ειδυλλία. Τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα θα εξακολουθούν να ισχύουν έως τις 6 το πρωί της 30ης Δεκεμβρίου.

Στους τρεις δήμους της Δυτικής Αττικής εντοπίζεται έντονο επιδημιολογικό φορτίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, και αποφασίστηκε η παράταση του lockdown έπειτα από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποίησε η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας κατά του κορονοϊού. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στους τρεις αυτούς δήμους παραμένει υψηλός.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, αναφέρονται τα εξής:

“Λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου και κατόπιν έκτακτης σύσκεψης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid 19, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στους τρεις Δήμους της Δυτικής Αττικής (Δήμο Ασπροπύργου, Δήμο Ελευσίνας και Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας).

Η απόφαση αυτή, βασίστηκε απόλυτα στα επιδημιολογικά δεδομένα και κυρίως στο γεγονός ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στις περιοχές αυτές παραμένει υψηλός.

Πιο συγκεκριμένα, στις 17-12-2020 (ημέρα έναρξης των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων) στο Δήμο Ασπροπύργου υπήρχαν 166 ενεργά κρούσματα, στο Δήμο Ελευσίνας 65 ενεργά κρούσματα και στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας 30 ενεργά κρούσματα, ενώ μέχρι και χθες βράδυ ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων βρισκόταν στα 178, 77 και 27 αντίστοιχα.

Η παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων θα ισχύσει έως την Τετάρτη, 30-12-2020 και ώρα 06:00.

Σε συνέχεια της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid 19, ο Καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνώμων Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε «Η επιδημιολογική κατάσταση στη Δυτική Αττική παραμένει ανησυχητική, όπως προκύπτει από την ανάλυση των επιμέρους επιδημιολογικών δεικτών. Καταρχήν, παρατηρήθηκε αύξηση των διαγνώσεων εντός της τελευταίας εβδομάδας στις περιοχές Ασπροπύργου και Ελευσίνας, ενώ στην περιοχή της Μάνδρας υπήρξε οριακή πτώση, αλλά με υψηλότερη νοσηρότητα λόγω υψηλότερης μέσης ηλικίας. Συνολικά ο αριθμός ενεργών κρουσμάτων στην ευρύτερη Δυτική Αττική παρέμεινε σταθερός, ενώ ο δείκτης Rt δεν έχει υποχωρήσει κάτω του 1. Όλα αυτά τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι η συρρίκνωση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή απαιτεί χρονική παράταση των μέτρων»”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ