Άγραφα: Γιατί μπήκε το χωριό Ραπτόπουλο σε καραντίνα – Τι λέει στο enikos.gr ο πρόεδρος της κοινότητας

της Ευανθίας Τασσοπούλου

“Προχθές μπήκαμε σε καραντίνα στο χωριό και χθες λήφθηκε η επίσημη απόφαση από το υπουργείο και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για επτά ημέρες. Τα κρούσματα στο χωριό δεν είναι πολλά, αλλά οι πρώτοι που κόλλησαν μεταφέρθηκαν όλοι στο νοσοκομείο. Μόνοι οι δύο ήταν σε κατάσταση να μείνουν στο σπίτι. Στη συνέχεια κόλλησαν άλλοι 16 κάτοικοι, οι οποίοι παραμένουν σε κατ’οίκον περιορισμό” δήλωσε στο enikos.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Τριαντάφυλλος Σεραφείμ. Όπως μας είπε οι 16 κάτοικοι που κόλλησαν είναι ασυμπτωματικοί και εκτός από δύο, 16 και 21 ετών, οι υπόλοιποι είναι μεγάλοι σε ηλικία. Τα μέτρα λήφθηκαν ώστε να περιοριστεί η μετάδοση στο μικρό χωριό των 140 κατοίκων, ενώ όπως είπε όλοι οι κάτοικοι πειθαρχούν αυτή τη στιγμή στα νέα μέτρα.

Το πρωί ανακοινώθηκε ότι λαμβάνοντας υπ’ όψη το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή του Δήμου Αγράφων της Π.Ε Ευρυτανίας και συγκεκριμένα στο χωριό Ραπτόπουλο, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίσθηκε η λήψη περιοριστικών μέτρων στο χωριό Ραπτόπουλο για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Σημειώνεται ότι κατόπιν ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στα παρακείμενα χωριά του Δήμου Αγράφων (Γρανίτσα, Λεπιανά, Παλαιοκατούνα, Ιτέα Αγράφων, Δαφνούλα και Βούλπη) δεν εντοπιστήκαν θετικά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή, εκτός του συγκεκριμένου χωριού. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε σκληρή καραντίνα που περιλαμβάνει τα εξής μέτρα: Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του ως άνω χωριού και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου τους. Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αγράφων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του χωριού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων. Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας “συνολικά οι κάτοικοι είναι 140. Δεν γνωρίζουμε από πού κόλλησαν οι 16 κάτοικοι, πώς μεταδόθηκε ο κορονοϊός. Δεν επιτρέπεται καμία μετακίνηση και έτσι εγώ επειδή μένω εκτός του χωριού, σε διπλανό χωρίο, θα κάνω τις παραδόσεις με ό,τι χρειάζεται. Μου είπε ο δήμαρχος θα κάνω την τροφοδοσία με τρόφιμα ή φάρμακα. Θα τα αφήνω στις πόρτες τους, γιατί εγώ ως πρόεδρος μπορώ να μπαίνω και να βγαίνω”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.