Κορονοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας – Οι δήμοι με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο

Στο Επίπεδο 3 Αυξημένης Επιτήρησης βρίσκεται η Αττική, σύμφωνα με τονχάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό, που παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής και τίθεται σε εφαρμογή τη Δευτέρα. Η Αττική, όπου καθημερινά καταγράφονται περίπου τα μισά ή περισσότερα από τα μισά κρούσματα της χώρας, μοιάζει να είναι ένα βήμα πιο κοντά στο “κόκκινο” και τελευταίο επίπεδο προληπτικών μέτρων, δηλαδή πλησιάζει στο να τεθεί σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου. Ωστόσο, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα αυτό το σενάριο είναι μακρινό. “Αν με ρωτάτε προσωπικά πόσο μακριά είμαστε από την ένταξη της Αττικής στο επίπεδο 4, με βάση τα σημερινά δεδομένα σας λέω ότι βρισκόμαστε μακριά. Και μένει κάθε μέτρο το οποίο εφαρμόζεται, σας το ξαναλέω, να φέρει κάποια αποτέλεσμα. Για την ώρα η καμπύλη στην Αττική παραμένει επίπεδη. Προφανώς υπάρχει μια πίεση στις ΜΕΘ μας ή στους διασωληνωμένους. Από εκεί και πέρα, όλα αυτά είναι ζητήματα τα οποία είναι κριτήρια, 17 κριτήρια τα οποία συνυπολογίζονται από διαφορετικούς φορείς, ώστε να καταλήγουμε στην τελική μας απόφαση για το τι προχωρά και τι μπορεί να περιμένει” είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το περασμένο διάστημα το 50% των συνολικών κρουσμάτων της Αττικής καταγράφονταν στο κέντρο της Αθήνας, όμως μετά τα μέτρα που ελήφθησαν και τους στοχευμένους ελέγχους σε γειτονιές, το ποσοστό αυτό υποχώρησε σταδιακά και μειώθηκε την εβδομάδα που πέρασε στο 37%. Ωστόσο, το κέντρο της Αθήνας, παραμένει μεταξύ των επιβαρυμένων περιοχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή οι “κόκκινες” περιοχές της Αττικής είναι: ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Πειραιά, ο Δήμος Ιλίου, ο Δήμος Αχαρνών και ο Δήμος Περιστερίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ