Κορονοϊός: Μειώνονται οι ημέρες της καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς

Συνεδρίασε η επιτροπή των ειδικών σήμερα.

Στο τραπέζι της συζήτησης ήταν η μείωση των ημερών καραντίνας, μετά και τη σχετική απόφαση του CDC. Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την επιδημιολογική εικόνα και την ενδεχόμενη ανάγκη επίσπευσης των μέτρων.

Η επιτροπή αποφάσισε η καραντίνα να μειωθεί από δέκα ημέρες που ισχύει σήμερα σε πέντε, για τους ασυμπτωματικούς και όσους φέρουν ήπια συμπτώματα. Τις επόμενες πέντε ημέρες καλούνται να φορούν μάσκα για τις μετακινήσεις τους.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν χθες ότι συστήνουν να μειωθεί το χρονικό διάστημα καραντίνας των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 σε πέντε ημέρες, αντί για 10 που ήταν μέχρι σήμερα, εφόσον όμως είναι ασυμπτωματικοί. Μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους.

Πλεύρης: Να είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα δούμε τέτοιους αριθμούς το επόμενο διάστημα

“Ήδη σήμερα στην πρώτη πρωινή εκτίμηση υπάρχουν 15.000 κρούσματα. Θα έχουμε κρούσματα υψηλότερα πάνω από κάθε άλλη φορά, γιατί η Όμικρον έχει τρομακτική μεταδοτικότητα” αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα δούμε τέτοιους αριθμούς το επόμενο διάστημα. Αύριο η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει εκ νέου.

“Δεν υποτιμούμε τον παράγοντα των κρουσμάτων. Σήμερα και αύριο θα παρακολουθήσουμε τα κρούσματα και θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή για να αποτιμήσει τη νέα άνοδο των κρουσμάτων, προκειμένου να δούμε αν τα μέτρα που πήραμε αρκούν ή αν θα χρειαστεί να έρθουν νωρίτερα” υπογράμμισε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.