Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Μονόδρομος η χρήση μάσκας – Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων – ΒΙΝΤΕΟ

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής υγιεινής και επιδημιολογίας ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας αλλά και την ανησυχία των ειδικών.

Τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα του ιού, κυρίως στα αστικά κέντρα, έχουν οδηγήσει τους ειδικούς επιδημιολόγους σε σκέψεις για γενικευμένη χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους. «Η λύση που έχουμε σε μεγάλα αστικά κέντρα είναι η γενικευμένη χρήση μάσκας σε χώρους συγχρωτισμού και συνωστισμού. Νομίζω ότι είναι γενικώς αποδεκτό ότι η χρήση της μάσκας είναι μονόδρομος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης, ο οποίος τόνισε πως η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη σε κλειστούς χώρους στους οποίους ερχόμαστε σε επαφή με κόσμο, όπως εμπορικά μαγαζιά, και πρόβλεψε ότι θα έχουμε εφαρμογή του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στους χώρους αυτούς.

«Για όλους τους κλειστούς χώρους, δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχει κάποιο αποτέλεσμα. Για μεγάλες επιχειρήσεις, νομίζω ότι πρέπει να εφαρμοστεί οπωσδήποτε», επισήμανε. Όσον αφορά τους ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων, ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής ανέφερε ότι και εκεί θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα.

«Η σύσταση της επιτροπής είναι σταθερή. Το κατά πόσο θα χρειαστεί να κλιμακωθεί η επιτήρηση θα εξαρτηθεί από το πόσα κρούσματα μπαίνουν στα νοσοκομεία»,υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως στόχος των ειδικών είναι τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο σε μια όσο το δυνατόν κανονική βάση.

«Η επιθυμία μας είναι να επιστρέψει το σχολείο σε μια κανονική βάση», υπογράμμισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ