Κορονοϊός-Λέσβος: Πέθανε ηλικιωμένη που είχε βρεθεί θετική στον ιό

Μία 76χρονη γυναίκα από την Αγία Παρασκευή, που είχε βρεθεί χθες θετική στον κορονοϊό, απεβίωσε σήμερα, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της Λέσβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε υποκείμενο νόσημα και νοσηλευόταν στη μονάδα λοιμώξεων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Χθες το πρώτο δείγμα από το τεστ για τον κορονοϊό βγήκε θετικό. Σήμερα η κατάστασή της παρουσίασε επιδείνωση και τελικά έχασε τη μάχη, πριν βγει και το αποτέλεσμα και για το δεύτερο δείγμα.

Παραμένει αδιευκρίνιστο εάν η 76χρονη είναι μεταξύ των 38 νεκρών από κορονοϊό, που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Αυτό πάντως που δημιουργεί επιπλέον ανησυχία είναι ότι η κόρη της 76χρονης είναι νοσηλεύτρια και εργάζεται στα Κέντρα Υγείας Πολιχνίτου και Καλλονής. Έπειτα από οδηγίες του ΕΟΔΥ έκλεισαν τα δύο κέντρα υγείας για απολύμανση και η ιχνηλάτηση στρέφεται και προς αυτή την κατεύθυνση.

Η χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου για τη σημερινή απολύμανση στα Κέντρα Υγείας:

Γίνεται γνωστό ότι με απόφαση της ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων, σήμερα Κυριακή 29 Μαρτίου τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου θα είναι ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ κλειστά για να απολυμανθούν. Για το διάστημα αυτό οι δημότες των παραπάνω περιοχών θα μπορούν να επικοινωνούν με το 166 για τα επείγοντα περιστατικά τους.

Από το Δήμο Δυτικής Λέσβου συνιστάται ψυχραιμία στους δημότες και σε καμία περίπτωση πανικός, αλλά πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Ενώ είναι προφανές ότι πρέπει να ενημερωνόμαστε υπεύθυνα για την πορεία της πανδημίας, αποφεύγοντας την υιοθέτηση ή και την αναπαραγωγή αυθαίρετων «εκτιμήσεων» ως προς την ιχνηλάτηση των όποιων κρουσμάτων εμφανίζονται. Η ανευθυνότητα, οι διαδόσεις αλλά και η στοχοποίηση μπορούν να προκαλέσουν πολύ πιο επικίνδυνες παρενέργειες και από τον ίδιο τον ιό.

Πηγή: lesvospost.com, lesvosnews.net

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ