Κορονοϊός-Λευκάδα: Θετικοί στον κορονοϊό επτά από τους μετανάστες που εντοπίστηκαν σε σκάφος

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι υγειονομικές Αρχές στη Λευκάδα, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού που επιβεβαιώθηκαν μεταξύ των μεταναστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος, που έπλεε την Πέμπτη το βράδυ ανοιχτά του ακρωτηρίου Λευκάτα.

Μέχρι τώρα έχουν ληφθεί 19 δείγματα από τους τους 36 μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος και σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν βρεθεί επτά κρούσματα κορονοϊού.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον χώρο όπου φιλοξενούνται προσωρινά οι 36 μετανάστες. Οι επτά άνθρωποι που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό αναμένεται να απομονωθούν σε άλλον χώρο, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Μεταξύ των μεταναστών, είναι και οκτώ ανήλικα παιδιά όπως και ένα βρέφος πέντε μηνών.

Το ιστιοπλοϊκό εντοπίστηκε λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι του ενώ κρατούνται από το λιμενικό 4 άτομα ως διακινητές, 3 ουκρανικής καταγωγής που συνελήφθησαν μέσα στο σκάφος και ένας Ιρανός που συνελήφθη στη στεριά.

Οι μετανάστες συγκεντρώθηκαν αρχικά στο λιμεναρχείο και από εκεί με λεωφορεία οδηγήθηκαν σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον δήμο Λευκάδας πίσω από το πνευματικό κέντρο του νησιού ενώ ο δήμος, φορείς, εθελοντικές οργανώσεις και ιδιώτες ξεκίνησαν τις προσφορές αγάπης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους αυτούς.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ