Κορονοϊός: Κινδυνεύουμε στο σπίτι από τη λειτουργία των κλιματιστικών; – Τι απαντούν οι ειδικοί – ΒΙΝΤΕΟ

Για το ισχύει με τα κλιματιστικά και την πιθανή μετάδοση του κορονοϊού απ’ αυτά μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο πρόεδρος του Σωματείου Ψυκτικών Ελλάδας, Αχιλλέας Γεωργαντζάς. «Είμαστε δίπλα σε κάθε οδηγία της κυβέρνησης, προσπαθούμε για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Τα μέτρα που παίρνουμε είναι προσωρινά ανάλογα με την πορεία της επιδημίας, αλλά αυτό πλέον θα είναι ένας τρόπος ζωής Είναι πρόσκαιρα μέτρα, που μπορούν να γίνουν μόνιμα», είπε χαρακτηριστικά.

«Σπάει το μοντέλο της ενεργειακής αναβάθμισης και μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο», σημείωσε ο κ. Γεωργαντζάς και αναφερόμενος στα air condition που έχουμε στο σπίτι μας επισήμανε: «Οι οικιακές κλιματιστικές μονάδες δεν βοηθούν στην ανάπτυξη του ιού, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορούν να βοηθήσουν στην μετάδοση, αν υπάρχουν ασυμπτωματικοί φορείς. Τα οικιακά κλιματιστικά είναι τα πιο ασφαλή».

«Ο αερισμός είναι σοβαρό θέμα και πρέπει να γίνεται. Να έχουμε ανοιχτό παράθυρο», ανέφερε ακόμη ο κ. Γεωργαντζάς.

«Θα υπάρχουν παρεμβάσεις και διορθώσεις, ανάλογα τις κλιματιστικές διατάξεις, σε χώρους που είναι εμπορικοί ή βιομηχανικοί, δεν πρέπει να υπάρχει ανακυκλοφορία. Έτσι δημιουργούμε τις συνθήκες για να περιορίσουμε την αερογενή μετάδοση», κατέληξε ο κ. Γεωργαντζάς.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ