Κορονοϊός: Πώς θα λειτουργήσουν τα εμβολιαστικά κέντρα τις ημέρες του Πάσχα – Μόνο την Κυριακή δεν θα γίνουν εμβολιασμοί

Κανονικά θα γίνουν οι εμβολιασμοί και τις αργίες του Πάσχα όπως αποφασίστηκε σε επικοινωνία που είχαν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Τα εμβολιαστικά κέντρα θα παραμείνουν ανοιχτά τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, ενώ εμβολιασμοί δεν θα γίνουν την Κυριακή του Πάσχα για να επανέλθουν κανονικά τη Δευτέρα του Πάσχα. Αρχικά υπήρχε πρόθεση να μην λειτουργήσουν τα εμβολιαστικά κέντρα όλες τις παραπάνω αργίες, όμως τελικά υπήρξε αναθεώρηση του αρχικού σχεδιασμού με στόχο να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί και να θωρακιστούν όσο γίνεται περισσότεροι στην κοινότητα.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λέγοντας μεταξύ άλλων: ” Κατόπιν συνεννόησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, εμβολιασμοί θα γίνουν και τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί για να κάνουν Πάσχα και οι υγειονομικοί μας. Καταλαβαίνουμε την κούραση και την τιτάνια προσπάθεια τους, όμως καμία μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη. Για την ακόμα μεγαλύτερη επίσπευση των εμβολιασμών το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί το ωράριο εμβολιασμού μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ ανάλογα με τις παραλαβές εμβολίων θα ξεκινήσει και η επταήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων”.

Tα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν με το εμβόλιο της Astrazeneca θα λειτουργήσουν κανονικά σε όλη τη χώρα όπως αναφέρει η ΕΡΤ1. Τα mega εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν υπό την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας θα λειτουργήσουν με τη μισή τους δυναμικότητα, δηλαδή αν έχουν 48 εμβολιαστικά κέντρα το καθένα, θα λειτουργήσουν τα 24.

Θα υπάρξουν ενημερώσεις τόσο με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, όσο και με μηνύματα σε όσους αναβληθεί το ραντεβού τους για το πότε θα οριστεί. Τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν μέσα σε νοσοκομεία, δεν θα λειτουργήσουν το συγκεκριμένο τετραήμερο.

Σημειώνεται ότι τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η εμβολιαστική γραμμή για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών και αμέσως μετά θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις ηλικίες από 40-49 ετών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ