Κορονοϊός: “Καμπανάκι” Χαρδαλιά για 19 περιοχές – Ποιες μπαίνουν στο “βαθύ κόκκινο”

Τον επικαιροποιημένο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Στο “βαθύ κόκκινο” (επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου) εντάσσεται έπειτα από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, ο Δήμος Ξάνθης, όπου τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν σε 157 από 116 που ήταν στις 17 Απριλίου, δηλαδή αύξηση 35,34%, καθώς και ο Δήμος Ιάσμου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, όπου τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν σε 24 από 3 που ήταν στις 17 Απριλίου, δηλαδή έχουν σχεδόν οκταπλασιαστεί.

Από το “βαθύ κόκκινο” κατεβαίνουν στο “κόκκινο” η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, η Περιφερειακή Ενότητα Κω, ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Γρεβενών, ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Σπετσών και ο Δήμος Κύθνου.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι τις τελευταίες επτά ημέρες παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου στις 46 από τις συνολικά 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων η Περιφέρεια Αττικής και οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας. Εννέα Περιφερειακές Ενότητες παραμένουν σταθερές, ενώ 19 παρουσιάζουν αύξηση πλέον του 5%, και άρα είναι οι περιοχές όπου χρειάζεται ιδιαίτερη ακόμα προσοχή. Είναι οι εξής: Μήλου, Φλώρινας, Λέσβου, Πάρου, Θήρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Άρτας, Καλύμνου, Ημαθίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Εύβοιας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων, Ρεθύμνου, Δράμας και Τρικάλων. “Ειδικά σε αυτές τις περιοχές απευθύνουμε έκκληση για απαρέγκλιτη συνέχιση της τήρησης των μέτρων. Βλέπουμε ότι στο σύνολο της Επικράτειας πάντως ότι η επιδημιολογική εικόνα βελτιώνεται σταδιακά” τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

“Τους τελευταίους 14 μήνες έχουμε διανύσει μία δύσκολη, απαιτητική διαδρομή. Η πανδημία έχει ταλανίσει και τη χώρα μας, μέχρι χθες είχαμε 337.723 κρούσματα από τα οποία σήμερα 24.157 είναι ενεργά, είμαστε στο τέλος της διαδρομής με εμβόλια και συνεπή τήρηση των μέτρων”, είπε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ