Κορονοϊός: Κακουργηματική δίωξη για τον θάνατο 36 ηλικιωμένων στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση με τους θανάτους ηλικιωμένων τροφίμων από επιπλοκές του κορονοϊού, στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον θάνατο των 36 ηλικιωμένων.

Είχε προηγηθεί σχετική έρευνα για την υπόθεση θανάτου των ηλικιωμένων, αλλά και σχετικό πόρισμα. Η δίωξη αφορά στο αδίκημα της παραβίασης μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, σύμφωνα με την έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, διαπιστώθηκε πως στο γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου, νοσηλεύονταν υπεράριθμοι τρόφιμοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φιλοξενούνταν 156 ηλικιωμένοι, ενώ θα έπρεπε να ήταν μέχρι 88. Επίσης, υπήρχε έλλειψη προσωπικού, με τους εργαζόμενους να μην επαρκούν για την περίθαλψη των πολλών ασθενών, καθώς και δεν υπήρχαν οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των κρεβατιών, αλλά και γενικότερα, δεν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Οι θάνατοι των ηλικιωμένων αφορούν στο διάστημα μεταξύ του Αυγούστου του 2020 μέχρι και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δικαστικός φάκελος βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή και το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν οι υπεύθυνοι, προκειμένου να απολογηθούν με την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ