Κορονοϊός: Η αναφορά του Τσιόδρα σε εφιαλτικές εκτιμήσεις για 40 εκατ. νεκρούς αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Σωτήρης Τσιόδρας, έκανε αναφορά στη μελέτη ερευνητών του Imperial College του Λονδίνου, σύμφωνα με την οποία μεταξύ άλλων ο κορονοϊός θα μπορούσε να σκοτώσει έως και 1,8 εκατ. ανθρώπους σε όλον τον κόσμο ακόμη και με τη λήψη πολύ αυστηρών μέτρων.

“Δε θα σας αναφέρω όλα τα σενάρια, τα οποία είναι εφιαλτικά και μιλούν για μια απίστευτη καταστροφή με 40.000.000 θανάτους σε παγκόσμιο επίπεδο“, τόνισε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε: “Οι επιστήμονες μιλούν και για ημίμετρα, που θα αφορούσαν μόνο τους ηλικιωμένους και θα οδηγούσαν σε επιβράδυνση, αλλά όχι διακοπή της μετάδοσης και θα οδηγούσαν πολύ γρήγορα σε υπερφόρτωση του συστήματος υγείας μιας χώρας. Παρόλα αυτά ακόμα και με ημίμετρα, δηλαδή 40% μείωση των κοινωνικών επαφών για τον ευρύτερο πληθυσμό, θα καταφέραμε να σωθούν περίπου 8.000.000 ζωές.

Βλέπετε, λοιπόν, ότι σταδιακά οι περισσότερες χώρες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και το Ηνωμένο Βασίλειο, υιοθετούν στρατηγικές αντίστοιχες με τις δικές μας, προσπαθώντας να αποφύγουν τα χειρότερα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ