Κορονοϊός: Εναλλακτικό σχέδιο για “μωβ” περιοχές – Τα μέτρα που βρίσκονται στο “τραπέζι”

Νέα σενάρια “πέφτουν” στο τραπέζι ενόψει των επόμενων μηνών, που αναμένεται να είναι δύσκολοι σχετικά με την πορεία της πανδημίας, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της παραμονής σε κλειστούς χώρους.

Υπό τον φόβο νέων εξάρσεων της πανδημίας, οι ειδικοί φαίνεται πως επεξεργάζονται νέα σχέδια. Ένα απ’ αυτά προβλέπει τη δημιουργία των “μωβ” περιοχών.

Κορονοϊος: Ποια μέτρα εξετάζονται

Δηλαδή, από τη στιγμή που δεν ισχύουν τα μέτρα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και της μουσικής στις “κόκκινες” περιοχές, εξετάζεται το ενδεχόμενο λήψης εναλλακτικών μέτρων σε εκείνες τις πόλεις που θα εμφανίσουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, τα μέτρα αυτά προβλέπουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού (και στους εξωτερικούς χώρους) και τη χρήση διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το σενάριο αυτό φαίνεται πως θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της υποεπιτροπής των επιδημιολόγων, την ερχόμενη Τρίτη. Οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σε επόμενο στάδιο.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ:

Κορονοϊός: Στα 1.712 τα νέα κρούσματα – 27 νεκροί και 357 διασωληνωμένοι

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 1.712 νέα κρούσματα κορονοϊού και ακόμη 27 συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονται σε 357, έναντι 361 που ανακοινώθηκαν χθες.

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 1.712 νέα κρούσματα κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Τα 16 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Αττική εντοπίστηκαν 332 νέες μολύνσεις, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 265 νέα κρούσματα. Ανησυχία επικρατεί και στη Λάρισα όπου καταγράφηκαν 126 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο.

Δείτε την κατανομή των 1.696 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα:

κρούσματα κατανομή

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.712 , εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 693.886 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 114 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.221 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 27, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.375 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 357 (63.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 314 (87.96%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 43 (12.04%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.243 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 192 (ημερήσια μεταβολή -8.57%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 200 ασθενείς.

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον κορονοϊό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ