Κορονοϊός: Είναι αυτοί οι πρώτοι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί; – Η διορία που δόθηκε σε υπαλλήλους των ΕΜΑΚ

Διορία έως τις 11 Ιουνίου για να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, εφόσον το επιθυμούν, δίνεται στους υπαλλήλους που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως προκύπτει από έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Radio North 98. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, σε περίπτωση που δεν εμβολιαστούν, θα δρομολογηθεί η αντικατάστασή τους από άλλους υπαλλήλους που έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθυντής του σταθμού Βαγγέλης Μωυσής, η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ανδρών που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κοινοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με το υπ`αριθμόν πρωτοκόλλου “28550 Φ 215.2” έγγραφο που υπογράφει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολoκούρης.

“Μετά την κοινοποίηση της παρούσας διαταγής θα υπηρετούν σ` αυτές (σ.σ. στις ΕΜΑΚ) υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στο σχετικό εμβολιασμό” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο. “Στους υπαλλήλους των ανωτέρω Υπηρεσιών που δεν έχουν προβεί ή προγραμματίσει εμβολιασμό σύμφωνα και με την ανωτέρω (γ) σχετική, θα δοθεί χρονικό διάστημα για να προγραμματιστεί ο εμβολιασσμός τους, εφόσον το επιθυμούν μέχρι την 11η Ιουνίου 2021, σε αντίθετη περίπτωση θα δρομολογηθεί η αντικατάστασή τους, στις εν λόγω υπηρεσίες, από άλλους υπαλλήλους του ΠΣ, που θα έχουν προβεί στον σχετικό αναγκαίο εμβολιασμό”, σημειώνεται.

Τέλος, οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ καλούνται να ενημερώσουν ως τις 21 Μαΐου το Αρχηγείο, ποιοι μόνιμοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον εμβολιασμό τους, ποιοι έχουν κινήσει τη διαδικασία να εμβολιαστούν και ποιοι δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.