Κορονοϊός: Εγκλωβισμένοι μεσοπέλαγα 80 Έλληνες ναυτικοί – ΒΙΝΤΕΟ

Έπειτα από 22 μέρες και αφού πέρασαν από τρεις χώρες και τέσσερα λιμάνια, 80 Έλληνες ναυτικοί έφτασαν στην Ελλάδα πριν από περίπου ένα 24ωρο, όμως τα μέτρα για τον κορονοϊό δεν τους επιτρέπουν να δέσουν σε κανένα λιμάνι και βρίσκονται όλοι μεσοπέλαγα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, σε κάποιους τελειώνουν τα τρόφιμα, τα καύσιμα, ενώ αναμένεται να έρθουν αντιμέτωποι και με την κακοκαιρία. Ο Γιώργος Μαλέας είναι ένας από τους 80 Έλληνες ναυτικούς που ταξίδεψαν μέχρι τη Γαλλία για να φέρουν 30 ιστιοπλοϊκά ενόψει καλοκαιρινής σεζόν, όμως η επιστροφή τους αποδείχθηκε περιπετειώδης.

“Το θεωρώ υπερβολικά άδικο να καθόμαστε σε ένα σκάφος πάνω έχοντας ταξιδέψει σχεδόν ένα μήνα, έχοντας φάει την ταλαιπωρία που έχουμε φάει, και να μας αντιμετωπίζει η ελληνική πολιτεία λες και είμαστε άνθρωποι ενός κατώτερου θεού. Ζητάμε να μπούμε σε ένα λιμάνι και να είμαστε ασφαλής, να μπορούμε να κοιμόμαστε το βράδυ και να μην έχουμε το άγχος ότι θα βουλιάξουμε και δεν θα ξαναδούμε τις οικογένειες μας”, είπε ο κ. Μαλέας.

Δείτε το βίντεο από το STAR:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ