Κορονοϊός: Αρνητικό στον ιό το βρέφος που γεννήθηκε σήμερα – Η μητέρα του έχει νοσήσει

Καλά είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας του βρέφους, το οποίο γεννήθηκε σήμερα από μητέρα η οποία είναι θετική στον κορονοϊό. Πρόκειται για το δεύτερο μωρό που γεννιέται στη χώρα μας, από γυναίκα η οποία νοσεί από τον COVID-19. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αγοράκι βρέθηκε αρνητικό στον κορονοϊό, όπως είχε συμβεί και με το πρώτο αγοράκι.

Σύμφωνα με τους γιατρούς το βρέφος είναι πολύ καλά στην υγεία του, το ίδιο και η μητέρα του, η οποία μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Το αγοράκι, βάρους γέννησης 3.450 γραμμαρίων, μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Σημειώνεται πως το δεύτερο παιδί στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον κορονοϊό γεννήθηκε με καισαρική τομή στην Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Η 31χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 39η εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», με ιστορικό δύο προηγούμενων καισαρικών τομών. Είχε συμπτωματολογία με βήχα και δεκατική πυρετική κίνηση και βρέθηκε θετική στον ιό COVID-19. Της συστήθηκε να μεταβεί στο «Αττικό» Νοσοκομείο προκειμένου να γίνει ο τοκετός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ