Κορονοϊός: Αρνητές ζητούν εκταφές νεκρών – Η πρώτη έγινε στην Πιερία

Η νέα «τρέλα» των αρνητών είναι οι εκταφές νεκρών επειδή δεν πιστεύουν ότι οι συγγενείς τους πέθαναν από κορονοϊό. 

Την αποκάλυψη έκανε την Τετάρτη ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των ειδικών, Μάριος Λαζανάς, με την πρώτη εκταφή να γίνεται στην Πιερία έπειτα από μήνυση που κατέθεσε η κόρη 79χρονου που είχε υπόνοιες ότι ο πατέρας δεν πέθανε από κορονοϊό, αλλά από ιατρικό λάθος. 

Μιλώντας, μάλιστα, στο Mega η ιατροδικαστής, Κατερίνα Αποστολίδου επισήμανε ότι «τα ευρήματα της νεκροτομής έδειξαν ότι υπήρχε ένα μεγάλο τραύμα στην τραχεία. Ήταν μεγάλο το τραύμα που σημαίνει ότι σε κάθε αναπνοή ο αέρας δεν πήγαινε στα πνευμόνια. Περνούσε κάτω από το δέρμα». Έκανε, δε, λόγο για «επιπλοκή της διασωλήνωσης», αλλά ξεκαθάρισε πως η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και δεν μπορεί να εξαχθεί κανένα συμπέρασμα. 

ΕΚΤΑΦΗ-ΠΙΕΡΙΑ

Εκταφή νεκρού στην Πιερία (Πηγή: Intime)

Όπως είπε η κα Κατερίνα Αποστολίδου, ο ασθενής νοσηλευόταν σε έναν δίκλινο θάλαμο και αισθανόταν καλά, αλλά ύστερα από κάποιες εξετάσεις, οι γιατροί τού ανακοίνωσαν πως πρέπει να διασωληνωθεί. 

Ο ίδιος τηλεφώνησε στην κόρη του για να την ενημερώσει και της είπε πως δεν ήθελε να προχωρήσει η διαδικασία, σύμφωνα με τα όσα είπαν οι συγγενείς στην ιατροδικαστή. 

«Δεν ήθελε γιατί ήταν καλά. Ανέπνεε καλά. Και τους έλεγε για ποιο λόγο αφού είμαι καλά. Ο άνθρωπος, απ’ ό,τι λέει η κόρη του μετά, ήταν καλά, δεν είχε δύσπνοια. Οι γιατροί τού είπαν “εμείς ξέρουμε καλύτερα”» σημείωσε. 

Όταν εκείνοι έφτασαν στο νοσοκομείο, οι γιατροί τούς είπαν πως πρέπει να προετοιμαστούν καθώς ο 79χρονος δεν θα τα καταφέρει. «Όταν ήρθαν οι συγγενείς, τους είπαν “περιμένουμε να πεθάνει” αμέσως μετά τη διασωλήνωση», είπε η κα. Αποστολίδου

Οι συγγενείς του ηλικιωμένου διερωτώνται για ποιο λόγο έγινε αυτή η δήλωση αμέσως μετά τη διασωλήνωσή του, είπε η κα Αποστολίδου. 

Τέλος, επεσήμανε πως οι συγγενείς του θανόντος δεν είναι αρνητές. 

Δύο αποφάσεις για εκταφές στην Αθήνα 

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στην Αθήνα υπάρχουν τουλάχιστον δύο αποφάσεις δικαστηρίου για εκταφές.  

Η πρώτη αφορά γυναίκα 79 ετών που κατέληξε στις 18 Μαρτίου στο νοσοκομείο ΚΑΤ και η δεύτερη έναν άνδρα 67 ετών ο οποίος επίσης κατέληξε στο ΚΑΤ από επιπλοκές του φονικού ιού. 

Πηγή φωτογραφίας: Intime.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ