Κορονοϊός: Από σήμερα οι εμβολιασμοί και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

Από σήμερα στη μάχη των εμβολιασμών μπαίνει και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Όπως είχε αναφέρει η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, εκτός από το ότι είναι ένα πρακτικό εμβόλιο επειδή διατηρείται σε συνήθεις θερμοκρασίες ψύξης, είναι αποτελεσματικό σε υψηλό ποσοστό, άνω του 80% για την πρόληψη της σοβαρής νόσου, άνω του 90% για την πρόληψη της νοσηλείας σε νοσοκομείο και φτάνει το 100% για την πρόληψη των θανάτων.

Η προστασία του εμβολίου με τη μία δόση, αρχίζει ύστερα από 14 ημέρες, ενώ η αποτελεσματικότητά του, όπως έχει φανεί, έναντι των σοβαρών επιπτώσεων της νόσου, εκδηλώνεται μετά τις 28 ημέρες, ενώ μετά τις 49 ημέρες προστατεύει σχεδόν πλήρως και από τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και από το θάνατο.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson έχει παρασκευαστεί με τη μέθοδο του ιικού φορέα, χρησιμοποιώντας τον ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 26. Η κυρία Θεοδωρίδου επεσήμανε: “Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα των ελεγκτικών μηχανισμών, και του FDA, του CDC και του ΕΜΑ και του ΠΟΥ, γνωμοδότησε θετικά για της άρση της απαγόρευσης της χορήγησης του εμβολίου και στη χώρα μας λαμβάνοντας υπόψη και τα επιδημιολογικά δεδομένα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ