Κορονοϊός: Ανησυχία και απορίες των πολιτών για το εμβόλιο της AstraZeneca – Τι έγινε με τα ραντεβού

Διχασμένοι παρουσιάζονται οι πολίτες των ηλικιακών κατηγοριών που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca, την ώρα που η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγήθηκε τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εν λόγω εμβόλιο στη χώρα μας, ενώ αρκετές χώρες στο εξωτερικό προχώρησαν στην αναστολή της χρήσης του μετά τις αναφορές για θρομβοεμβολικά επεισόδια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open που βρέθηκε στο εμβολιαστικό κέντρο του Χαλανδρίου, αρκετοί πολίτες έσπευσαν για το προγραμματισμένο τους ραντεβού, αλλά δεν έκρυψαν την αγωνία τους, την ανησυχία τους για όλα όσα ακούγονται και γράφονται τονίζοντας, όμως, ότι συμβουλεύτηκαν τους γιατρούς τους και τους διεμήνυσαν να το κάνουν κανονικά.

Βέβαια υπήρξαν και αρκετοί που θορυβήθηκαν και έσπευσαν ακόμα και την Καθαρά Δευτέρα να αλλάξουν το ραντεβού τους μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο. Το σύστημα, ωστόσο, δεν τους επέτρεπε να αλλάξουν το ραντεβού, αφού αυτό πρέπει να γίνει 120 ώρες πριν και έτσι για να μην χαθεί η δόση πήγαν να το κάνουν.

«Πολλά λέγονται, αλλά δεν έχουμε και άλλη επιλογή», δήλωσε στο Open που πήγε να κάνει το εμβόλιο. Άλλος πολίτης υποστήριξε ότι «εφόσον οι περισσότερες χώρες αποφάσισαν χθες να αναστείλουν τη χρήση του, έπρεπε και εμείς να κάνουμε το ίδιο», ενώ μία κυρία επισήμανε: «Είναι λογικό να υπάρχουν ανησυχίες με όλα όσα ακούγονται, αλλά όταν ο ΕΜΑ έχει δώσει έγκριση πριν από το τόσο καιρό, έχουν εμβολιαστεί τόσα εκατομμύρια άνθρωποι, θα το κάνουμε και βλέπουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Ταυτόχρονα πολίτης που ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία εμβολιασμού με το AstraZeneca, μιλώντας στο Star υποστήριξε πως θα περιμένει το μονοδοσικό εμβόλιο της «Jonshon & Jonshon».Λίγες ακυρώσεις στην Καβάλα, πολλές στο Αγρίνιο

Σύμφωνα με τo proininews.gr, στην Καβάλα για σήμερα είχαν προγραμματισθεί 120 ραντεβού με 16 πολίτες να έχουν ήδη εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca και οι ακυρώσεις να είναι λίγες.

Σύμφωνα με το agriniopress.gr, η ανησυχία των πολιτών είναι έκδηλη από τις εξελίξεις που έχουν πάρει μορφή «ρεύματος», γεγονός που αντικατοπτρίζεται και από τις ακυρώσεις σε προγραμματισμένους εμβολιασμούς και στο Νοσοκομείο Αγρινίου, το οποίο σημειωτέον ότι σήμερα ξεκινά την δεύτερη εμβολιαστική γραμμή του με AstraZeneca. Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι από περί το ένα τρίτο από τα 60 συνολικά προγραμματισμένα για σήμερα ραντεβού ακυρώθηκαν.

Ακυρώσεις και στην Πάτρα

Μπορεί η εθνική επιτροπή εμβολιασμών να έχει αποφασίσει τη συνέχιση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, όμως όλος αυτός ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει έχει οδηγήσει, σύμφωνα με το patrasevents.gr, αρκετούς Πατρινούς που ήταν να εμβολιαστούν στην ακύρωση του προγραμματισμένου τους ραντεβού.

Ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει ξεκινήσει στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, στο ένα από τα δυο εμβολιαστικά κέντρα του νοσηλευτικού ιδρύματος (στο άλλο γίνονται τα εμβόλια της Pfizer). Η προσέλευση είναι αρκετά μικρή, γεγονός που δείχνει ότι τα όσα έχουν γίνει στην Ευρώπη και το πέπλο αμφισβήτησης που υπάρχει πλέον γύρω από αυτό το εμβόλιο, έχουν επηρεάσει αρνητικά τον κόσμο, κάτι που θα έχει τις ανάλογες επιπτώσεις στην εμβολιαστική διαδικασία.

Εκτός από το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, τέτοια εμβόλια έχουν ξεκινήσει να γίνονται εδώ και τουλάχιστον είκοσι ημέρες στα εμβολιαστικά κέντρα της Γερμανού και της Χαλανδρίτσας, όπου και εκεί υπάρχουν αρκετές ακυρώσεις των προγραμματισμένων ραντεβού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ