Κορονοϊός: Ανησυχία για τον τρόπο που “κινείται” η νόσος στην Αττική – Σε ποιες ηλικίες αυξήθηκαν τα κρούσματα

Τον προβληματισμό των ειδικών για ορισμένα στοιχεία που αφορούν στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας και την ανησυχία τους για την Αττική, μετέφερε ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Τετάρτης.

Όπως εξήγησε ο Βασίλης Κικίλιας, τις τελευταίες επτά ημέρες παρατηρούνται καθημερινά σχεδόν 657 νέες μολύνσεις σε όλη τη χώρα, ενώ η μέση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι τα 46 έτη. “Αυτό δείχνει και τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται η νόσος”, σχολίασε ο υπουργός για να συμπληρώσει ότι εδώ και 15 μέρες καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικιακές ομάδες από 35 έως 54 έτη.

“Είναι στοιχεία τα οποία μας προβληματίζουν γι’ αυτό και μόνιμα επανερχόμαστε στα βασικά για τα οποία έχουμε μιλήσει από την αρχή” τόνισε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων. Μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικό, τήρηση των κανόνων ασφαλείας, υπενθύμισε.

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για επτά περιοχές, όπου καταγράφονται τα περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες επτά μέρες ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού. Πρόκειται για τις εξής περιοχές: Δυτική Αττική, Βοιωτία, Λέσβος, Κάλυμνος, Ροδόπη, Αργολίδα και Χαλκιδική.

Διαμήνυσε, επίσης, ότι οι αρμόδιοι φορείς έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην Αττική “που είναι μια πολύ μεγάλη Περιφερειακή Ενότητα και τον τρόπο με τον οποίο ‘κινείται’ η νόσος”.

Σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η κάλυψη στις κλίνες ΜΕΘ μειώνεται, “όχι ικανοποιητικά αλλά μειώνεται” και διευκρίνισε ότι “παραμένει καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ της χώρας”.

“Η χώρα μας κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια μετά από όλο αυτό το χρονικό διάστημα του lockdown να επανέλθει σε μια μερική κανονικότητα. Σε αυτή την προσπάθεια θα ήθελα να πω ότι είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους υγειονομικούς του ΕΣΥ που κράτησαν τη χώρα όρθια αλλά και για τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που έδειξε μεγάλη ωριμότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη” είπε ο κ. Κικίλιας και συνέστησε σε όλους να επιδείξουν κουράγιο, δύναμη, αντοχή και υπομονή, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία του εμβολιασμού.

671 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο – Αρνητική πρωτιά για την Αττική

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τετάρτης, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 671 νέα κρούσματα, λιγότερα σε σύγκριση με όσα ανακοινώθηκαν χθες (866). Ωστόσο, λιγότερα ήταν και τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού που διενεργήθηκαν. Συγκεκριμένα, έγιναν 34.980 τεστ, εκ των οποίων τα 11.864 μοριακά και τα 23.116 rapid.

Σε μία ημέρα έχασαν τη ζωή τους ακόμη 25 συνάνθρωποί μας από επιπλοκές του κορονοϊού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας να έχει ανέλθει σε 5.354.

Μικρή αύξηση σε σχέση με χθες παρουσίασε ο αριθμός των διασωληνωμένων. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 340 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ χθες ήταν 337.

Σημειώνεται ότι από τα 649 νέα εγχώρια κρούσματα, η Αττική μαζί με τις Νήσους παραμένει ψηλά με 277 νέα κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκαν 69 νέες μολύνσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την Αττική, στο κέντρο εντοπίστηκαν τα 62 από τα 277 συνολικά κρούσματα. Στη Δυτική Αττική εντοπίστηκαν 30 νέα κρούσματα, στην Ανατολική Αττική 44, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών 46, στον Δυτικό Τομέα Αθηνών 32, στον Νότιο Τομέα Αθηνών 21, στον Πειραιά 36 και στις Νήσους 6.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ