Κορονοϊός – Αλόννησος: Ο δήμαρχος σε ρόλο οδηγού ασθενοφόρου – Αεροδιακομιδή – θρίλερ στον Βόλο

Συναγερμός σήμανε τη Δευτέρα το βράδυ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα σε Λιμενικό, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, δημοτική Αρχή Αλοννήσου. Ασθενής με κορονοϊό ηλικίας 83 ετών παρουσίασε επιδείνωση και έπρεπε άμεσα να διακομισθεί στο νοσοκομείο Βόλου. Όμως λόγω των καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα ισχυρών ανέμων που έπνεαν η διακομιδή δεν μπορούσε να γίνει με ταχύπλοο σκάφος. Για τη διακομιδή σηκώθηκε Super Puma από τη Χίο, κινητοποιήθηκε διασώστης του ΕΚΑΒ από τη Σκιάθο για τη μεταφορά του ασθενούς σε κάψουλα, ενώ ο δήμαρχος της Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης ανέλαβε χρέη οδηγού ασθενοφόρου και τραυματιοφορέα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”. Ο ηλικιωμένος διακομίσθηκε με ασφάλεια στο Αχιλλοπούλειο γύρω στις 6 π.μ. Όμως η ταλαιπωρία του δεν τελείωσε εκεί. Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι και έτσι διακομίσθηκε στην Αθήνα.

“Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Έχω αναλάβει ξανά χρέη οδηγού ασθενοφόρου και διασώστη σε τροχαία ή άλλες διακομιδές. Στην προκείμενη περίπτωση η διακομιδή αφορούσε σε ασθενή που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα” λέει ο κ. Βαφίνης. Ο δήμαρχος μετέβη στο περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου και έβαλε την κατάλληλη στολή, καθώς ήταν κενή η βάρδια οδηγού ασθενοφόρου, ενώ δεν υπάρχει και τραυματιοφορέας. Το περιφερειακό ιατρείο λειτουργεί μόνο με δύο αγροτικούς γιατρούς και μία νοσηλεύτρια.

“Είχε δύο επιλογές, ή να βοηθήσω στη μεταφορά του ασθενούς ή να μην πάει κανένας. Η υποστελέχωση του περιφερειακού ιατρείου είναι για εμάς χρόνιο πρόβλημα. Το έχουμε επισημάνει σε όλες τις κυβερνήσεις και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει μόνιμη κάλυψη των θέσεων όπως προβλέπει το οργανόγραμμά του” σημειώνει.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.